Hoofdmenu openen

Jakarta Inner Ring Road

Versie door Tobias (overleg | bijdragen) op 3 jul 2014 om 21:32 (etcerea -> et cetera)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Motorway.svg
Jakarta Inner Ring Road.svg
-
Begin Jakarta
Einde Jakarta
Lengte 45 km

De Jakarta Inner Ring Road (JIRR) (Indonesisch: Jalan Tol Lingkar Dalam Kota Jakarta) is een toll road in Indonesië, die de binnenring van de hoofdstad Jakarta vormt. De snelweg vormt een volledige ringweg van het centrum, en veel van de hoogbouw van Jakarta is langs deze snelweg gebouwd. De ringweg is 45 kilometer lang.

Inhoud

Routebeschrijving

De ringweg is in de vorm van een driehoek. De snelweg telt over het algemeen 2x3 rijstroken. Het westelijk deel ligt grotendeels op maaiveld, evenals het zuidelijk deel. De oostring en noordring verlopen grotendeels op continue viaducten. De afstand tot het centrum van Jakarta bedraagt 3 tot 10 kilometer vanaf de JIRR, maar veel bedrijvigheid, met name kantoren, hotels, stadions, et cetera, bevindt zich langs de Jakarta Inner Ring Road. De snelweg is modern vormgegeven, op een modern alignement met vrij moderne aansluitingen. Met name de knooppunten zijn goed vormgegeven, met een hoge capaciteit. In het noordwesten kruist men de Sedyatmo Toll Road, die naar de luchthaven loopt. Aan de westzijde kruist men de Jakarta - Tangerang Toll Road, en in het zuiden de Jagorawi Toll Road en de Jakarta - Cikampek Toll Road. Aan de oost- en noordkant zijn geen knooppunten met andere snelwegen, maar men kruist wel een groot aantal brede onderliggende schakels, en de Jakarta Inner Ring Road is één van de ontsluitingswegen van het havengebied van Jakarta.

Geschiedenis

De Jakarta Inner Ring Road is in 1987 aangelegd.

Verkeersintensiteiten

In 2010 maakten dagelijks 516.000 voertuigen van de gehele ringweg gebruik. De wegvakintensiteit zal, gezien de beschikbare wegcapaciteit van overwegend 2x3 rijstroken, rond zo'n 150.000 voertuigen per etmaal liggen.

Referenties