Jonction Lankelz: verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 10: Regel 10:
 
==Inrichting==
 
==Inrichting==
  
Het knooppunt is een [[substandaard]] diamantaansluiting, waarbij alleen verkeer tussen Pétange en Bettembourg en vice versa ongelijkvloers wordt afgewikkeld. De A4 is de doorgaande richting. Er zijn geen verkeerslichten. Vanuit het knooppunt loopt ook de N4d de stad Esch-sur-Alzette in. Alle aansluitende wegvakken tellen 2x2 rijstroken. De omgeving van het knooppunt bestaat uit bedrijventerreinen en oude mijngebieden. Het knooppunt ligt op 290 meter boven zeeniveau.
+
Het knooppunt is een [[substandaard]] diamantaansluiting, waarbij alleen verkeer tussen Bettembourg en Pétange ongelijkvloers wordt afgewikkeld. De A4 is de doorgaande richting. Er zijn geen verkeerslichten. Vanuit het knooppunt loopt ook de N4d de stad Esch-sur-Alzette in. Alle aansluitende wegvakken tellen 2x2 rijstroken. De omgeving van het knooppunt bestaat uit bedrijventerreinen en oude mijngebieden. Het knooppunt ligt op 290 meter boven zeeniveau.
  
 
==Geschiedenis==
 
==Geschiedenis==

Versie van 2 dec 2011 11:43

Kreuz symbool.png
Jonction Lankelz
Jonction Lankelz.png
Kruisende wegen 30px A13 LUX.png
Type hybride
Opengesteld 1994

De Jonction Lankelz (Uschloss Lankëlz) is een knooppunt in Luxemburg, gelegen bij de stad Esch-sur-Alzette, waar de A4 de A13 kruist. Het knooppunt is vernoemd naar de wijk Lankelz van Esch.

Inrichting

Het knooppunt is een substandaard diamantaansluiting, waarbij alleen verkeer tussen Bettembourg en Pétange ongelijkvloers wordt afgewikkeld. De A4 is de doorgaande richting. Er zijn geen verkeerslichten. Vanuit het knooppunt loopt ook de N4d de stad Esch-sur-Alzette in. Alle aansluitende wegvakken tellen 2x2 rijstroken. De omgeving van het knooppunt bestaat uit bedrijventerreinen en oude mijngebieden. Het knooppunt ligt op 290 meter boven zeeniveau.

Geschiedenis

In 1992 werd de A4 langs Esch-sur-Alzette opengesteld, en in 1994 volgde de A13, waarmee het knooppunt een feit was. Vanwege de lage verkeersintensiteiten op de niet-ongelijkvloerse relaties is het nooit noodzakelijk geacht om het knooppunt volledig free-flow te verbouwen.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 41.000 voertuigen over de A13 en 53.000 voertuigen op de dubbelnummering tussen de A4 en A13.

knooppunten in Luxembourg

Croix de BettembourgCroix de CessangeJonction EschCroix de GasperichJonction GrunewaldJonction Lankelz