Jubilee Parkway

Uit Wegenwiki
Versie door Chris (overleg | bijdragen) op 31 jul 2014 om 16:09
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jubilee Parkway
I-10.svg
Blank.png
Overspant Mobile Bay
Rijstroken 2x2
Totale lengte 12.100 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 00-00-1978
Verkeersintensiteit 63.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Jubilee Parkway is een brug in de Verenigde Staten, gelegen bij Mobile, Alabama. De brug overspant de Mobile Bay en is ruim 12 kilometer lang.

Kenmerken

De Jubilee Parkway bestaat uit twee parallelle liggerbruggen van circa 12.100 meter. De bruggen staat ongeveer 38 meter uit elkaar, met elk twee rijstroken en een vluchtstrook. De brug overspant een serie geulen van de Mobile-Tensaw River Delta ten oosten van de stad Mobile, evenals moerasland. Halverwege de brug is een aansluiting met de Battleship Parkway (US 90), die op dammen loopt. Aan de kant van Mobile sluit de brug aan op de George Wallace Tunnel onder de Mobile River. Mede daardoor heeft de Jubilee Parkway geen kenmerkende hoofdoverspanning. Aan de oostzijde van de brug ligt het stadje Spanish Fort. De brug is tolvrij. Over de brug loopt de Interstate 10 in Alabama.

Geschiedenis

In 1926 werd de Battleship Parkway door de Mobile Bay aangelegd, bestaande uit dijken, dammen en korte bruggen. Hierover loopt de US 90 in Alabama, die later naar 2x2 rijstroken is verbreed. De Jubilee Parkway is later aangelegd voor snelverkeer en is in 1978 opengesteld.

Toekomst

Er zijn wensen om de brug naar 2x4 rijstroken te verbreden, in combinatie met de bouw van de Mobile River Bridge. Hiervoor is een extra overspanning nodig met 4 rijstroken, of een totale vervanging.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 63.000 voertuigen over de Jubilee Parkway.

Referenties