Hoofdmenu openen

Junction

Een Junction is een engelstalige term die verschillende definities heeft. Meestal wordt er een aansluiting, knooppunt of kruispunt mee bedoeld.

Inhoud

Ierland

In Ierland is een Junction een aansluiting, vergelijkbaar met het Verenigd Koninkrijk. Dit kunnen zowel afritten zijn als knooppunten. Aansluitingen worden in Ierland met de afkorting "J" aangegeven en dan het nummer, bijvoorbeeld J7.

Japan

 
Aanduiding JCT in Japan.

In Japan bedoelt men met een Junction, afgekort JCT, een knooppunt tussen twee expressways. Dit wordt ook als zodanig op de bewegwijzering aangegeven. Reguliere aansluitingen heten een Interchange (IC). De afkorting JCT wordt ook in het Japanse schrift gebruikt als buitenlands "leenwoord".

Taiwan

In Taiwan bedoelt men met een Junction, afgekort JCT, een knooppunt tussen twee freeways. Dit wordt ook als zodanig op de bewegwijzering aangegeven. Reguliere aansluitingen heten een Interchange (IC).

Verenigde Staten

 
Vooraankondiging junction.

In de Verenigde Staten bedoelt men er vooral een kruising tussen twee routes mee, met name voor State Highways op het onderliggend wegennet. De term wordt soms ook gebruikt voor een interchange (knooppunt) of exit (aansluiting). De afkorting JCT wordt gebruikt op borden die de kruising tussen twee genummerde routes aankondigen.

Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk worden er, net als in Ierland, aansluitingen mee bedoeld, ongeacht of het reguliere aansluitingen of knooppunten zijn. Ze zijn ook genummerd met de afkorting "J", bijvoorbeeld J4. Knooppunten hebben doorgaans twee J-nummers, van elke kruisende snelweg één.

Zuid-Korea

In Zuid-Korea bedoelt men met een Junction, afgekort JCT, een knooppunt tussen twee expressways. Dit wordt ook als zodanig op de bewegwijzering aangegeven. Reguliere aansluitingen heten een Interchange (IC). De afkorting JCT wordt ook in het Koreaanse schrift gebruikt als buitenlands "leenwoord".