Kjekallevågenbrug

Uit Wegenwiki
Versie door Chris (overleg | bijdragen) op 19 sep 2018 om 11:21
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kjekallevågen bru
Fylkesvei 570.svg
Blank.png
Overspant Kjekallevågen
Rijstroken 1x2
Totale lengte 363 meter
Hoofdoverspanning ~160 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1988
Verkeersintensiteit 400 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Kjekallevågenbrug (Noors: Kjekallevågen bru) is een kokerbrug in Noorwegen, gelegen op de grens van de gemeenten Masfjorden en Lindås in Hordaland.

Kenmerken

De Kjekallevågenbrug is een vrij grote kokerbrug met een totale lengte van 363 meter en twee hoofdoverspanningen waarvan de exacte dimensies niet bekend zijn, circa 160 en 105 meter. De brug is gelegen in een bocht en overspant het Kjekallevågen, een zijarm van het grotere Austfjord. De brug heeft een betrekkelijk smal brugdek en een passeerplaats op de brug, waarbij het voetpad aan de oostzijde onderbroken is om ruimte te maken voor een passeerplaats (møteplass). Over de brug verloopt de fylkesvei 570. De brug ligt op de gemeentegrens tussen Masfjorden en Lindås. De Kjekallevågenbrug is tolvrij.

Geschiedenis

De brug is in de tweede helft van de jaren '80 aangelegd als onderdeel van Austfjordvegen, een nieuwe weg langs de oostoever van het Austfjord. De brug was in 1987 gereed maar is een jaar later geopend in 1988, toen ook Austfjordvegen gereed kwam.[1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 400 voertuigen van de brug gebruik.[2]

Referenties