Knooppunt Aalbeke: verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Knooppunt Aalbeke is de kruising tussen de autosnelwegen E17 en E403 en is uitgevoerd als een volledig klaverblad. Het situeert zich tussen Kortrijk en de Franse grens…')
 
k (Categorie voor iedere autosnelweg)
 
(10 tussenliggende versies door 5 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Knooppunt Aalbeke is de kruising tussen de autosnelwegen E17 en E403 en is uitgevoerd als een volledig klaverblad. Het situeert zich tussen Kortrijk en de Franse grens.
+
{{Knooppunt NL
 +
| knooppuntnaam = Aalbeke
 +
| kaart= KP Aalbeke.png
 +
| Kruisende wegen = [[Afbeelding:E17 BE.svg|50px|link=E17 (België)]][[Afbeelding:E403 BE.svg|50px|link=E403 (België)]]
 +
| Type = klaverblad
 +
| Opengesteld = 1977-1998
 +
}}
 +
Het '''knooppunt Aalbeke''' is een [[knooppunt]] in [[België]], vormgegeven als een [[klaverblad]]. Hier kruist de [[E17 (België)|E17]] de [[E403 (België)|E403]].
 +
 
 +
==Naamgeving==
 +
 
 +
Het knooppunt is genoemd naar het dorp Aalbeke dat een paar honderd meter ten zuiden van het knooppunt is gelegen.
 +
 
 +
==Configuratie==
 +
 
 +
Het knooppunt Aalbeke is een regulier [[klaverblad]] met [[rangeerbanen]]. De [[E17 (België)|E17]] telt ter plekke 2x2 rijstroken ten westen en 2x3 rijstroken ten oosten van het knooppunt en de [[E403 (België)|E403]] telt 2x3 rijstroken maar versmalt ten zuiden van het knooppunt naar 2x2 rijstroken. Het knooppunt ligt enige kilometers ten zuiden van de stad Kortrijk op zo'n 5 kilometer van de grens met [[Frankrijk]]. Doorgaand verkeer vanaf Gent richting Lille en [[Paris]] wordt ter plekke aangeraden om bij het knooppunt Aalbeke af te slaan en de E403 via Tournai te volgen om zodoende Lille te mijden.
 +
 
 +
==Geschiedenis==
 +
 
 +
Als eerste werd de E17 opengesteld, in 1970 tussen Rekkem en Kortrijk-Oost. De E403 werd in twee fases rond het knooppunt opengesteld: op 1 juli 1977 tussen Roeselare en Aalbeke en pas in 1998 tussen Aalbeke en Dottignies.
 +
 
 +
==Referenties==
 +
 
 +
<references/>
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
{{Knooppunt België}}
 +
[[Categorie:Knooppunten in België|Aalbeke]]
 +
[[Categorie:E17 (België)|Aalbeke]]
 +
[[Categorie:E403 (België)|Aalbeke]]

Huidige versie van 18 jan 2015 om 18:09

Kreuz symbool.png
Aalbeke
KP Aalbeke.png
Kruisende wegen E17 BE.svgE403 BE.svg
Type klaverblad
Opengesteld 1977-1998

Het knooppunt Aalbeke is een knooppunt in België, vormgegeven als een klaverblad. Hier kruist de E17 de E403.

Naamgeving

Het knooppunt is genoemd naar het dorp Aalbeke dat een paar honderd meter ten zuiden van het knooppunt is gelegen.

Configuratie

Het knooppunt Aalbeke is een regulier klaverblad met rangeerbanen. De E17 telt ter plekke 2x2 rijstroken ten westen en 2x3 rijstroken ten oosten van het knooppunt en de E403 telt 2x3 rijstroken maar versmalt ten zuiden van het knooppunt naar 2x2 rijstroken. Het knooppunt ligt enige kilometers ten zuiden van de stad Kortrijk op zo'n 5 kilometer van de grens met Frankrijk. Doorgaand verkeer vanaf Gent richting Lille en Paris wordt ter plekke aangeraden om bij het knooppunt Aalbeke af te slaan en de E403 via Tournai te volgen om zodoende Lille te mijden.

Geschiedenis

Als eerste werd de E17 opengesteld, in 1970 tussen Rekkem en Kortrijk-Oost. De E403 werd in twee fases rond het knooppunt opengesteld: op 1 juli 1977 tussen Roeselare en Aalbeke en pas in 1998 tussen Aalbeke en Dottignies.

ReferentiesKnooppunten in België

Vlaanderen: AalbekeAntwerpen-CentrumAntwerpen-HavenAntwerpen-NoordAntwerpen-OostAntwerpen-WestAntwerpen-ZuidBeverenBruggeDestelbergenGent-CentrumGroot-BijgaardenHeverleeJabbekeKnokke-HeistKortrijk-WestKortrijk-ZuidLeonardkruispuntLummenMachelenMerelbekeMoorseleRanstSint-Stevens-WoluweStrombeek-BeverWilrijk-ValaarZaventemZelzate-WestZwijnaarde

Wallonië: ArquennesBatticeBois-d'HaineCharleroi-NordCharleroi-SudCheratteDaussoulxFamilleureuxFexhe-SlinsGouyGrâce-HollogneHaut-IttreHautrageHauts-SartsHeppigniesHoudeng-GœgniesJemappesLoncinMarcinelleMarquainNeufchâteauThiméonTournaiVottemVille-sur-Haine