Koningstunnel

Uit Wegenwiki
Versie door Wouter (overleg | bijdragen) op 24 jan 2011 om 10:51 (een tunnel in Nederland, gelegen in de stad Den Haag)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Koningstunnel
[[Afbeelding:|150px|link={{{nummer}}}]]
Blank.png
Kruist Bezuidenhoutseweg
Lengte 900 meter[1]
Openstelling juli 2000
Intensiteit n.n.b. mvt/dag
Locatie {{{plaats}}}

De Koningstunnel is een tunnel in Nederland, gelegen in de stad Den Haag. De tunnel loopt pal langs het station Centraal en kruist zo een druk voetgangersgebied als ook de Bezuidenhoutseweg, een van de invalswegen van Den Haag vanaf de A12. Bijzonder is dat de tunnel uit drie takken bestaat, waartussen in een aantal richtingen uitwisseling mogelijk is. Met de invoering van de Tunnelwet zijn dergelijke aansluitingen in een tunnel niet meer toegestaan bij nieuwe tunnels. De langste tunnelbuis, tussen de Lekstraat en de Koningskade, is 750 meter lang en heeft nog een tweede in- en uitrit bij de Schedeldoekshaven. De zijtak naar de Bezuidenhoutseweg meet 150 meter. De tunnel is gebouwd middels de open-bouwput-methode.

Achtergrond

De tunnel is gebouwd als onderdeel van de zogenaamde CentrumRing, de belangrijkste route voor het autoverkeer rondom het centrum van de stad. De Koningstunnel heeft twee tunnelbuizen met ieder twee rijstroken zonder vluchtstroken. De beide buizen van de zijtak hebben één strook. De tunnel is net als de aansluitende wegen gecategoriseerd als een gebiedsontsluitingsweg binnen de kom en heeft een maximumsnelheid van 50 km/u.

De afslag in de tunnel vanaf de Koningskade richting Lekstraat (rechtdoor) en Schedeldoekshaven (rechtsaf).

Geschiedenis

Ter hoogte van het station Centraal was er zowel behoefte aan een betere doorstroming van het autoverkeer als aan een betere uitstraling van het stationsgebied en het aanpalende park de Koekamp. In de jaren 60 waren er plannen gepresenteerd om hier een binnenstedelijke snelweg op een viaduct aan te leggen, als verbinding tussen de Lekstraat en de Koningskade. Dit is bij een plan gebleven. In 1996 is begonnen met de bouw van de tunnel die in 2000 is geopend voor het verkeer.

Referenties