Lincoln South Beltway

Blank.png
Lincoln South Beltway map.jpg
?
Begin Lincoln
Einde Lincoln
Lengte 11 mi
Lengte 17 km

De Lincoln South Beltway is een in aanbouw zijnde freeway in de Amerikaanse staat Nebraska, die de zuidelijke ringweg van de hoofdstad Lincoln moet gaan vormen. De geplande lengte bedraagt 17 kilometer.

Routebeschrijving

De Lincoln South Beltway vormt een oost-westverbinding langs de zuid- en zuidoostzijde van de stad Lincoln, tussen de US 77 in het westen en de State Route 2 in het zuidoosten. De snelweg telt 2x2 rijstroken.

Toekomst

De zuidelijke ringweg van Lincoln was al decennia gepland. In de periode 2017-2018 zijn de procedures uitgevoerd. Op 20 december 2019 is het contract van $ 352 miljoen gegund om de zuidring aan te leggen.[1] De bouw wordt tussen januari 2020 en begin 2023 uitgevoerd.[2]

Het is nog niet bekend welk wegnummer de Lincoln South Beltway zal krijgen. De autosnelweg ligt niet in het verlengde van een bestaande weg, zoals State Route 33, die zuidelijker op de US 77 eindigt. De State Route 2 zou echter geen onlogisch nummer zijn omdat deze in Lincoln begint en het stedelijke deel na openstelling van de South Beltway minder belang heeft voor doorgaand verkeer.

Externe links

Referenties