Hoofdmenu openen
S19.png
Hunan S19 map.png
S19
Begin Liuyang
Einde Dayaozhen
Lengte 49 km

De Liuhong Expressway (Chinees: 浏洪高速公路), voluit de Liuyang - Hongkoujie Expressway (Chinees: 浏阳—洪口界高速公路) is een expressway in China, gelegen in de provincie Hunan. De snelweg vormt een noord-zuidroute in het uiterste oosten van de provincie, vanaf Liuyang tot de grens met de provincie Jiangxi. De Liuhong Expressway is 49 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg splitst ten westen van Liuyang van de Hangzhang Expressway (G60N) af en voert daarbij door de bergen rond de stad Liuyang. De snelweg kent enkele tunnels en komt daarna in een vlakkere vallei en voert zuidwaarts met 2x2 rijstroken. De snelweg loopt rond Dayaozhen, waarna de grens met de provincie Jiangxi volgt. Vervolgens gaat de snelweg over in de Shanglian Expressway (S89) naar Shangli en Pingxiang.

Geschiedenis

Op 16 oktober 2013 opende 65 kilometer vanaf de G60N tot aan Shangli in Jiangxi. Feitelijk opende de zuidelijkste 11 kilometer tot de grens met Jiangxi pas op 9 februari 2015, omdat de aansluitende Shanglian Expressway (S89) in Jiangxi nog niet gereed was.

De snelweg is in juni 2019 omgenummerd van de S30 tot de S19.[1]

Referenties