Mazowieckie

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
COA Mazowieckie.svg
Mazowieckie.png
Hoofdstad Warszawa
Grootste stad Warszawa
Oppervlakte 35.579 km²
Inwonertal 5.165.000
Lengte snelwegennet 273 km
Eerste snelweg 1975
Afkorting W

De provincie Mazowieckie, ook wel bekend als Mazowsze of Mazovië is een województwo, of provincie van Polen. De provincie ligt in het oosten van het land, en telt ruim 5,1 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van ruim 35.500 km² en is in beide opzichten de grootste provincie van Polen. De hoofdstad en grootste stad is Warszawa.

Inleiding

Ligging

Mazowieckie ligt in de oostelijke helft van Polen, en grenst in het noorden aan Warmińsko-Mazurskie, in het noordoosten aan Podlaskie, in het zuidoosten aan Lubelskie, in het zuiden aan Świętokrzyskie, en in het westen aan Łódzkie en Kujawsko-Pomorskie. De provincie meet maximaal 275 kilometer van noord naar zuid en 260 kilometer van oost naar west. Het grenst op enkele kilometers na net niet aan Wit-Rusland.

Landschap

Mazowieckie is vlak tot glooiend, met door het midden het brede rivierdal van de Wisła. Mazowiecki is slechts beperkt bebost, met name in de ruime omgeving van de Wisła en verspreid elders. Een groot deel van de regio Warszawa is verstedelijkt. Ten westen van Warszawa ligt het nationale park Kampinoski, het enige nationale park van Mazowiecki. Naast de Wisła zijn andere belangrijke rivieren de Bug en Narew. De Pilica en Wrka zijn ook nog van belang. De provincie kent geen grote natuurlijke meren.

Steden

De agglomeratie Warszawa is de grootste van Polen, en kent een omvangrijk voorstedelijk gebied, dat meer dan 50 kilometer van oost naar west meet. Andere grote steden zijn Radom en Płock. Regionale steden zijn Siedlce, Sochaczew, Żyrardów, Ostrolęka, Wyszków, Płońsk en Mława.

Economie

Mazowiecki is de meest welvarende provincie van Polen, met een BRP van € 22.200 per inwoner in 2008, 89% van het EU-gemiddelde, en hoger dan sommige Duitse staten. Het gemiddelde inkomen is € 1.050 per maand, het hoogste in Polen. De werkloosheid is sinds 2005 flink gedaald, en in en rond Warszawa worden uitgebreide investeringen gedaan in de infrastructuur, voorzieningen en woningbouw.

Wegennet

Mazowieckie is een belangrijk knooppunt van Polen, een groot aantal droga krajowa komt er samen. De belangrijkste transportroutes zijn de DK2, DK7, DK8, DK10 en DK17. De DK50 vormt samen met de DK62 een regionale ring rond Warszawa. Opvallend aan de wegenstructuur van Mazowiecki is de belemmering die de rivier de Wisła vormt, er zijn relatief weinig bruggen over de rivier buiten de hoofdstad Warszawa.

Autosnelwegen

Mazowieckie heeft nog relatief weinig snelwegen. De A2 verbindt Warszawa met Berlin. Er zijn een groter aantal droga ekspresowa, samen goed voor 185 kilometer in 2013. De belangrijkste hiervan zijn de S7 en S8. De S17 loopt rond Garwolin. De oudste droga ekspresowa zijn in de jaren 70 aangelegd, maar pas in recente jaren begint het netwerk wat vorm te nemen. Desondanks loopt de provincie achter op bijvoorbeeld Śląskie. Warszawa was tot 2011 de enige hoofdstad in de regio die geen autosnelwegen had, totdat de S8 werd opengesteld. In 2012 werd de eerste autostrada in Mazowieckie geopend, de A2, gevolgd door de S2 in 2013. In de toekomst moet het snelwegennet fors uitgebreid worden. De S7 en S8 moeten verlengd worden, en wordt de DK8 omgebouwd naar S8. Rondom Warszawa moet een volledige ringweg komen. De S17 moet Warszawa met Lublin verbinden. Op de langere termijn is ook de S10 en S61 gepland in het noorden en de S19 in het oosten. De S12 moet het zuiden doorkruisen.

Drogi krajowe

Vanwege de centrale ligging van Mazowieckie lopen er ook veel belangrijke drogi krajowe door de provincie. De meesten hiervan komen rond de hoofdstad Warszawa samen. De DK2 vormt de belangrijkste oost-westas en wordt vervangen door de A2 en S2. De DK7 is de belangrijkste noord-zuidas, en wordt geleidelijk aan uitgebouwd tot S7. De drukste weg is echter de DK8, die diagonaal loopt. Ook deze wordt vervangen door de S8. In de zuidelijke stad Radom begint de DK9, die richting Rzeszów loopt. De DK12 vormt de oost-westas van het zuiden van de provincie, en voert ook door Radom. De DK17 begint in het oosten van Warszawa en is een belangrijke transitroute naar Lublin en Oekraïne. De DK19 passeert kortstondig door het uiterste oosten van de provincie, maar heeft voor Mazowieckie geen groot belang. In het noorden verloopt de DK10, een belangrijke route naar grotere steden als Toruń, Bydogszcz en Szczecin. De DK61 vormt een belangrijke route naar het noordoosten, die de plaatsen aandoet die de DK8 links laat liggen. De DK50 en DK62 vormen de Obwodnica Tranzytowa rond Warszawa, een regionale ringweg van 300 kilometer lengte. De DK79 is in Warszawa een belangrijke link, maar verder zuidelijk niet.

Geschiedenis

Ondanks dat Mazowieckie het hart van Polen is, en de Poolse hoofdstad er gesitueerd is, werden er pas laat stappen gezet tot de aanleg van autosnelwegen. In de jaren 70 was de oost-westsnelweg gepland van Berlin naar Moskva, die gereed moest zijn voor de Olympische Spelen van 1980 in die laatste stad. Deze snelweg bleef grotendeels op de tekentafel liggen. In 1975 werd de DK7 als 2x2-weg opengesteld tussen Czosnów en Nowy Dwór Mazowiecki, ten noorden van Warszawa. Dit zou later een onderdeel van de S7 worden. In 1998 werd de eerste echte ongelijkvloerse expressweg aangelegd, namelijk de S8 rond het plaatsje Radzymin, net buiten Warszawa. In 2003 werd de rondweg van Białobrzegi geopend in de S7 en de rondweg van Garwolin in de S17 in 2007. Het eerste echte snelwegdeel in Warszawa werd pas in 2011 opengesteld, de S8 door het westen van de stad. Echter al in 2002 opende de Trasa Siekierkowska in het zuiden van Warszawa, die van de Klasse GP is, feitelijk een stedelijke snelweg. De oudste ongelijkvloerse weg van Warszawa is de Trasa Łazienkowska, die tussen 1971 en 1974 werd aangelegd, en onderdeel van de DK2 is. Een snelweg is het echter niet.

In 2013 opende het eerste deel van de zuidring van Warszawa, de S2. In 2017 kwam een belangrijk deel van de S8 aan de noordkant van Warszawa gereed.

Toekomst

Mazowieckie wordt een belangrijk knooppunt in Polen. Een belangrijk project is de bouw van de S2 in het zuidoosten van Warszawa. Tevens wordt de S8 in het noorden van Warszawa uitgebouwd, en wordt de zuidelijke toegang van de S8 ook aangelegd, samen met de S7 uit Radom.

Het uiteindelijke beeld van Mazowieckie bestaat uit een volledige ringsnelweg van Warszawa, met de S2 aan de zuidkant, S7/S8 aan de west/noordkant en de S17 aan de oostkant. Deze zal echter pas in 2016 of later gereed zijn. Tevens moeten de DK7, DK8 en DK10 in de provincie uiteindelijk geheel omgebouwd worden tot droga ekspresowa. Later moet ook de gehele DK2 vervangen zijn door de A2 of S2, maar met name ten oosten van Warszawa kan dit nog wel enige tijd op zich laten wachten. Rond Radom is de S12 gepland, maar deze is zeker niet op korte termijn te verwachten, evenals de S19 in het uiterste oosten van de provincie.

Mogelijk wordt tussen 2020 en 2030 ook de Obwodnica Tranzytowa omgebouwd tot autostrada. Dit zou een 300 kilometer lange ringsnelweg van Warszawa betekenen, de langste ringweg van Europa.

Verkeersintensiteiten

Op de belangrijke doorgaande wegen, de DK2, DK7 en DK8 zijn de intensiteitn vrij hoog, met buiten de grote steden 15.000 tot 20.000 voertuigen per etmaal op plekken waar deze nog niet door snelwegen zijn vervangen. In en rond Warszawa liggen de intensiteiten hoger, de meeste toegangswegen van de stad tellen minstens 50.000 voertuigen per etmaal. In het noorden en oosten van Mazowiecki liggen de intensiteiten beduidend lager, alhoewel de DK61 nog vrij veel verkeer trekt.

Referenties


Województwa in Polen

DolnośląskieKujawsko-PomorskieLubelskieLubuskieŁódzkieMałopolskieMazowieckieOpolskiePodkarpackiePodlaskiePomorskieŚląskieŚwiętokrzyskieWarmińsko-MazurskieWielkopolskieZachodniopomorskie