N7 (Bangladesh)

Uit Wegenwiki
Versie door Si404 (overleg | bijdragen) op 7 mrt 2015 om 22:44
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
BD-N7.svg
Bangladesh N7 map.png
N7
Begin Daulatdia
Einde Mongla
Lengte 260 km
Route

Centrum.svg Daulatdia

Centrum.svg Faridpur

Centrum.svg Magura

Centrum.svg Jhenaidah

Centrum.svg Jessore

Centrum.svg Khulna

Centrum.svg Mongla

De N7 is een national highway in Bangladesh. De weg vormt een noord-zuidverbinding in het zuidwesten van het land, vanaf de veerdienst over de Padma bij Daulatdia via de grote stad Khulna tot aan Mongla. De N7 is 260 kilometer lang.

Routebeschrijving

De N7 begint op de veerdienstterminal van Daulatdia. De veerdienst gaat over de Padma naar Paturia, waar deze aansluit op de N5 naar Dhaka. De N7 verloopt eerst zuidwestwaarts, daarna zuidoostwaarts naar Faridpur en vervolgens een langer stuk westwaarts naar Jhenaidah. De weg voert door laaggelegen en dichtbevolkt platteland. Bij Jhenaida buigt de N7 naar het zuiden af, er is ook een bypass zodat verkeer niet door deze plaats hoeft. De weg voert daarna ongeveer 40 kilometer zuidwaarts naar de stad Jessore, waar een bypass aanwezig is.

De weg verloopt dan zuidoostwaarts naar Khulna, de grootste stad op de route. Khulna heeft een westelijke en zuidelijke bypass in de vorm van de N709. De N7 gaat dwars door Khulna en telt in de stad grotendeels 2x2 rijstroken. Khulna is gelegen aan de rivier de Rupsha. Ter plekke heeft de N7 een veerdienst, maar de N709 ten zuiden van Khulna gaat met een brug de rivier over. Vanaf Khulna voert de N7 nog zo'n 35 kilometer zuidwaarts de rivierdelta in tot aan Mongla. Mongla ligt aan een estuarium op ongeveer 80 kilometer van de Golf van Bengalen.

Geschiedenis

De plaats Mongla bestaat voornamelijk uit de Port of Mongla, een gebied met verspreide havenfaciliteiten dat sinds 1954 in gebruik is. Oorspronkelijk gingen schepen verder landinwaarts tot nabij Khulna, maar Mongla was meer geschikt als diepzeehaven.

De Rupsha Bridge bij Khulna is in 2005 opengesteld en was de eerste brug over de rivier de Rupsha. De brug is feitelijk onderdeel van de bypass die genummerd is als de N709, maar doorgaand verkeer op de N7 maakt er ook gebruik van. Het is een tolweg.

Referenties


Flag of Bangladesh.svg National Highways in Bangladesh Flag of Bangladesh.svg

Dhaka - Banga Expressway

BD-N1.svg BD-N2.svg BD-N3.svg BD-N4.svg BD-N5.svg BD-N6.svg BD-N7.svg BD-N8.svg BD-N105.svg