NC Quick Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De NC Quick Pass is het elektronische tolsysteem (ETC) in de Amerikaanse staat North Carolina.[1] Het wordt uitgegeven door de North Carolina Turnpike Authority.

Systeem

De NC Quick Pass is een transponder in de vorm van een sticker met een RFID tag. Dit is de primaire optie, men heeft ook de mogelijkheid om een uitwisselbaar apparaat ('kastje') aan te schaffen, evenals een bumper tag.

De NC Quick Pass is gedeeltelijk compatibel met de SunPass van Florida en de E-ZPass. De hardcase transponder ('kastje') kan overal gebruikt worden, de sticker alleen op het systeem van SunPass. Andersom worden de transponders van SunPass en E-ZPass ook geaccepteerd op de tolwegen van de NC Quick Pass.

Geschiedenis

De NC Quick Pass is in het leven geroepen voor de aanleg van de Triangle Expressway rond Raleigh, de eerste tolweg van North Carolina. Deze opende in 2011 voor het verkeer. Waarom niet meteen gekozen is voor de implementatie van E-ZPass is onduidelijk. In 2018 openden de Monroe Expressway (US 74) en express lanes op I-77 bij Raleigh die ook gebruik maken van de NC Quick Pass.

Zie ook

Referenties