NHTV: verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (MBO -> mbo)
(Verwijst door naar BUAS)
Label: Nieuwe doorverwijzing
 
(7 tussenliggende versies door 4 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
'''NHTV''' is de afkorting voor Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer, maar deze uitschrijving wordt niet meer gebruikt. Gebruikelijker is het om te spreken over ''NHTV internationaal hoger onderwijs Breda''. Het is een van de drie hogescholen in Nederland waar de opleiding [[Verkeerskunde]] gevolgd kan worden op hbo-niveau.
#REDIRECT [[BUAS]]
 
Het is een grote hogeschool met in 2008 circa 6500 studenten, terwijl er in 2005 nog circa 4500 studenten waren. Het NHTV is vooral bekend van de opleidingen toerisme, vrijetijdsmanagement, hotelmanagement en media- en entertainmentmanagement. Onderbelicht, maar wel groeiend, is de academie SLM, wat staat voor Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit. Op deze academie zitten zo'n 500 studenten.
 
De NHTV is voortgekomen uit een fusie tussen de '''VAT''' (VerkeersAkademie Tilburg) en de NWIT (Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme) in 1987. De VAT is opgericht in 1972, en werd later uitgebreid met Ruimtelijke ordening & planologie en Logistiek & technische vervoerskunde. In 1972 was het de eerste en daarmee ook de langstlopende verkeerskundeopleiding. De opleiding heeft daarom een goede naam in de Nederlandse verkeerskundewereld.
 
 
Binnen de academie SLM kunnen de volgende opleidingen gevolgd worden:
* Urban Design
* Ruimtelijke ordening en planologie
* Urban Management
* Verkeerskunde
* Logistiek en technische vervoerkunde
* Logistiek en economie
 
De voltijdopleiding Verkeerskunde is een 4-jarige opleiding. Daarnaast zijn er ook duale trajecten beschikbaar, of verkorte trajecten voor mbo-studenten.
 
== VAT ==
De VAT leeft nog steeds voort op het NHTV. Er hangen foto's van de oude locatie in Tilburg, en de studentenvereniging leeft voort onder dezelfde naam. Er zijn daarom ook overal cadeaus van 4e-jaarsstudenten te vinden met leuzen zoals "The VAT who shagged me", "VATventure", enz.
 
Op de oude locatie van de VAT, de Stappegoorweg te Tilburg, bevindt zich nu de [[ROC Tilburg]], waar op mbo-niveau de opleiding cityplanning wordt gegeven, een combinatie tussen ruimtelijke ordening en verkeerskunde.
 
==Bekende verkeerskundigen van het NHTV==
* R. Hornman; verkeersregeltechnicus en opleidingsdirecteur
* A. Wilson (tegenwoordig in dienst bij DVS, [[Rijkswaterstaat]])
* J.W. Proper; lector openbaar vervoer
* I. Spape; lector verkeer en stedenbouw
* A. Walraad; verkeersveiligheid
* J. de Kruijff; verkeersmodelspecialist
* R. Smalheer; specialist in wegontwerp en wegenbouw
 
== Externe link ==
* [http://www.nhtv.nl Website NHTV]
* [http://www.nhtv.nl/default.aspx?themaset=5009faaa-a76c-4e29-8083-ca3b51910a0e Informatiepagina verkeerskunde NHTV]
[[Categorie: Verkeerskundeopleidingen]]
[[Categorie: Afkortingen]]

Huidige versie van 2 nov 2020 om 12:34

Doorverwijzing naar: