NHTV

Uit Wegenwiki
Versie door Mavas (overleg | bijdragen) op 22 mei 2008 om 20:10 (studentenaantal)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

NHTV is de afkorting voor Nederlandse Hogeschool voor Toerisme en Verkeer, maar deze uitschrijving wordt niet meer gebruikt. Gebruikelijker is het om te spreken over NHTV internationale hogeschool Breda. Het is een van de drie hogescholen in Nederland waar de opleiding Verkeerskunde gevolgd kan worden op HBO niveau.

Het is een grote hogeschool met in 2008 circa 6500 studenten, terwijl er in 2005 nog 4500 studenten waren. Het NHTV is vooral bekend van de opleidingen toerisme, vrijetijdsmanagement, hotelmanagement en media- en entertainmentmanagement. Onderbelicht is de faculteit SLM, wat staat voor Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit. Op deze faculteit zitten zo'n 500 studenten. Hier bevinden zich de opleidingen:

  • Urban Design
  • Ruimtelijke ordening en planologie
  • Logistiek en economie
  • Logistiek en technische vervoerkunde
  • Verkeerskunde

De opleiding Verkeerskunde is een 4 jarige opleiding. De NHTV is voortgekomen uit een fusie tussen de VAT (VerkeersAkademie Tilburg) en de NWIT (Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme) in 1987. De VAT is opgericht in 1972, en werd later uitgebreid met ruimtelijke ordening en planologie en Logistiek en technische vervoerskunde. In 1972 was het de eerste en daarmee ook de langstlopende verkeerskunde-opleiding. De opleiding heeft daarom een hoge naam in de verkeerskundewereld.

Externe link

Website NHTV