Hoofdmenu openen

Nanping Connection Line Expressway

Versie door Chris (overleg | bijdragen) op 10 jan 2019 om 18:26
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
S00.png
Fujian S0323 map.png
S0323
Begin Fengduzhen
Einde Nanping
Lengte 46 km

De Nanping Connection Line Expressway (Chinees: 南平联络线高速公路) is een expressway in China, gelegen in de provincie Fujian. De snelweg vormt een 46 kilometer lange oost-westverbinding in het midden van de provincie, tussen de G3 en G25 bij Nanping. De snelweg is genummerd als de S0323. Het is een onderdeel van de langere Ningguang Expressway.

Routebeschrijving

De snelweg begint ten westen van Fengduzhen op een knooppunt met de Jingtai Expressway (G3) en verloopt dan westwaarts door het bergachtige binnenland van de provincie Fujian. De snelweg telt 2x2 rijstroken en kent drie tunnels langer dan 4 kilometer. De snelweg voert door een betrekkelijk dunbevolkte regio en steekt via een hoge brug de rivier de Minjiang over. Bij Nanping eindigt de snelweg op de Changshen Expressway (G25) en ligt hier in het verlengde van de Shunchang Link Expressway (S2524).

Geschiedenis

De snelweg is aangelegd om Nanping sneller met Fuzhou te verbinden, in combinatie met de kort daarvoor aangelegde nieuwe route van de Jingtai Expressway (G3). De snelweg is op 8 september 2017 opengesteld voor het verkeer, de bouw kostte 4,23 miljard yuan.[1] Later werd het een onderdeel van de Ningguang Expressway.

Referenties