Overleg gebruiker:Chris

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Overleg gebruiker:Chris/archief 2011 - 2012

Sjablonen Spanje

Heb zelf inmiddels een aantal sjablonen gemaakt voor regionaal genummerde wegen en ook al een aantal A wegen afgelopen. Denk jij dat de uitwerking een beetje geslaagd is? Mijn voorstel is om dan later alle artikelen een keer langs te lopen om waar nodig alle huidige linkjes of afbeeldingen met linkjes te vervangen door de sjablonen. Gezien de hoeveelheid wegen denk ik dat dit wel iets is wat een leuk klusje is om te doen in verloren tijd. Captain007 1 jan 2013 23:15 (CET)

Bruggen/Tunnels Sjabloon

Heb bij de Japanse bruggen even het element nummer = aan het sjabloon toegevoegd, zodat de schildjes doorlinken naar de pagina's van de betreffende snelwegen/wegen. Captain007 3 feb 2013 11:29 (CET)

Boogbruggen

Hallo Chris,

Bij het artikel over boogbruggen wordt gesproken over boogbruggen en trekbandboogbruggen. Volgens het artikel zouden er in Nederland vrijwel geen trekbandboogbruggen voorkomen. Nu is het juist andersom "zuivere" boogbruggen komen vrijwel niet voor, alleen de Waalbrug bij Nijmegen. Alle andere bruggen zoals de Oude IJsselbrug/Katerveerbrug I zijn juist van het trekbandtype. Het dekt vangt de horizontale krachten uit de boog op en zorgt ervoor dat er alleen verticale krachten worden afgedragen naar de steunpunten. De boog van de Waalbrug bij Nijmegen drukt zich af op de steunpunten en veroorzaakt dus zowel verticale als horizontale krachten op het steunpunt.

Daarnaast wordt in het artikel gesproken over dekboogbruggen die niet zouden bestaan in Nederland. De aanbruggen van de Waalbrug in nijmegen zijn juist van dit type.

Omdat bovenstaande bewering nogal impact heeft op het artikel wilde ik deze eerst in overleg aanbieden voordat ik het artikel wijzig.

bron

Daar is inderdaad wat verward in het artikel. Wat mij betreft mag je het aanpassen. Dat stukje over de positie van de rijvloer is wellicht ook interessant om op te nemen Chris (overleg) 19 mei 2013 10:27 (CEST)

Openstreet map

Dag Chris,

ik zie dat je (volgens mij) bij alle tunnels en bruggen inmiddels een locatie hebt aangegeven. Ik was er zelf al mee begonnen maar ik zie dat jij het aangevuld hebt. Super, dit is echt een aanvulling op deze site.

Volgens mij zijn ze nu allemaal gedaan :-) Chris (overleg) 18 aug 2013 11:59 (CEST)

Århus vs Aarhus

Hi Chris,

De officiële plaatsnaam is Århus (dus met een rondje op de A). Dit in tegenstelling tot Aalborg. De oude naam (van lang geleden) was inderdaad Aarhus, maar ook op alle borden staat inmiddels Århus.


Oeps... bij beter lezen zie ik dat Aarhus de nieuwe spelling is, volgens jouw gegevens (net als dat het heel vroeg ook geweest schijnt te zijn). Ben benieuwd wat hieraan ten grondslag ligt. Weet jij meer?

Groeten, Matthijs

Sinds 2011 is de officiële spelling weer teruggezet van Århus naar Aarhus (zie ook Deense Wikipedia) en dit begint nu ook op de bewegwijzering veranderd te worden, zie ook deze foto. Ik denk dat het om marketingredenen is. Aarhus ligt internationaal wat makkelijker dan Århus. Dit betekent overigens niet dat andere Deense namen nu ook gewijzigd zijn van å naar aa, alhoewel sommige dat al jaren geleden gewijzigd hebben (Aalborg, Aabenraa) Chris (overleg) 9 okt 2013 12:06 (CEST)

Tunnels

Hi Chris,

Ik ben een paar tunnels in Zwitserland aan het toevoegen in lijsten in bestaande artikelen, maar moet ik bijvoorbeeld ook een tunnel vermelden in zo'n lijst als de tunnel niet zo lang is bijv. 500 meter of minder? Of gelden er geen restricties op dat gebied? Verder heb ik vandaag een paar langere maar minder bekende tunnels voor het eerst eens een pagina aangemaakt. Met mezelf heb ik afgesproken dat ik tunnels van 1.000 meter of langer zal beschrijven, omdat ik denk dat er voor kortere tunnels veel minder te vinden is. Ik weet niet of je het hiermee eens bent, maar anders moet het maar even zeggen.

Gr. Tobias.

Ik zou de infobox beperken tot tunnels van 1 kilometer lengte in landen met veel tunnels. Het ligt ook een beetje aan het type tunnel, een riviertunnel is vaak wat prominenter dan een bergtunnel van 500 meter. Chris (overleg) 24 jul 2014 16:40 (CEST)
Okee, dan zal ik een paar infoboxen weer corrigeren.
Ik zal daarna verder gaan met het beschrijven van de tunnels van Zwitserland die langer dan 1.000 meter zijn, deze zullen er dus in de toekomst voor zorgen dat alle tunnels in de infoboxen (van i.i.g) de autobahnen in Zwitserland 'aanklikbaar' zijn. Tobias (overleg) 24 jul 2014 17:39 (CEST)
Maak gerust artikelen van tunnels korter dan 1.000 meter, als er bijvoorbeeld meer dan 7 of 8 tunnels per snelweg zijn, kunnen we wel een sjabloon maken met daarin alle tunnels per snelweg. Chris (overleg) 24 jul 2014 19:15 (CEST)

N298

Beste Chris, het plaatje Bestand:N298 NL map.png klopt niet. De N298 loopt ook verder ten oosten van de A76. Kun / wil jij dit aanpassen? Bvd. Grt, Seat Ibiza (overleg) 1 sep 2014 17:43 (CEST)

Dank voor de aanpassing! Seat Ibiza (overleg) 18 sep 2014 19:23 (CEST)
Te gek!!!!! Mavas (overleg) 18 sep 2014 23:01 (CEST)

Rijstrookconfiguratie bij wegbeschrijvingen

Hey Chris,

Ik was net wat van jouw artikelen over de VS door te lezen, en toen viel het me op dat de ene Interstate wel een kopje heeft met een rijstrookconfiguratie erin en de andere weer niet. Wat zijn hier de richtlijnen voor? Of zijn die er niet?

Ik vind het namelijk best handig wanneer er een rijstrookconfiguratie bij een artikel zit.

Groeten,

Tobias (overleg) 24 okt 2014 20:32 (CEST)

De artikelen over Interstate Highways behoren tot de oudste op de Wegenwiki. Ik ben pas later begonnen om de rijstrookconfiguratie te loggen, maar dit is nog niet overal doorgevoerd. Meestal doe ik dat als er een regio of staat geupdate wordt. Chris (overleg) 24 okt 2014 20:36 (CEST)
Oh, dan lijkt het mij het verstandigst als ik er vanaf blijf ;). Zou ik rijstrookconfiguraties evt. kunnen toevoegen aan Europese (snel)wegen als ik die nog tegen kom zonder rijstrookconfiguratie? Of wil je liever dat ik daar ook vanaf blijf?
Oh, ja, ik heb mij sinds medio juli beziggehouden met het maken nieuwe (vooral Zwitserse tunnel)artikelen. Wellicht staan sommige tunnels en bruggen nog wat vollediger bij als er een plaatje en/of kaartje bijzit. Nu wil ik best zelf kaartjes maken (om jou het werk te besparen) alleen weet ik nog niet echt hoe dat moet, en heb ik ook geen afbeeldingsrechten. Wellicht kun je als je tijd hebt nog eens kijken of het nodig is. Of het mij evt. leren natuurlijk ;).
Groeten,
Tobias (overleg) 24 okt 2014 21:34 (CEST)
Vanwege mogelijke problemen met auteursrechten is het alleen voor een beperkt aantal gebruikers toegestaan om afbeeldingen te uploaden.
Je kan natuurlijk de rijstrookconfiguratie van Europese snelwegen doen voor zover dat er nog niet bij staat. Let er dan wel op de meest recente satellietbeelden te raadplegen. Deze staan namelijk niet altijd in de standaard weergave van Google Maps. Het beste is om Google Earth te gebruiken en dan de 'history layer' aan te zetten. Dan weet je zeker de meest recente beelden te hebben. Google zet namelijk vaak de beste, niet de meest recente beelden als standaard in Google Maps/Earth. Alleen via de history layer kan je die naar boven forceren. Chris (overleg) 24 okt 2014 21:39 (CEST)
Duidelijk. Bedankt voor de tip over de satellietbeelden. Al zullen er vast niet zo heel veel artikelen zijn in Europa waar die rijstrookconfiguraties nog toegevoegd moeten worden.
Ik respecteer natuurlijk jullie keuze voor beperkte afbeeldingsrechten. Maar misschien kun jij (of iemand anders) dan eventueel (als je zin hebt natuurlijk) nog afbeeldingen toevoegen aan sommige van mijn artikelen.
Groeten,
Tobias (overleg) 24 okt 2014 21:54 (CEST)

Naamgeving Franstalige aansluiting België

Chris, wat is handig qua naamgeving van artikelen van aansluitingen gelegen in het Franse taalgebied? Ik heb momenteel in de artikelen nog de Nederlandse linkjes erin staan maar ik denk dat we dit nog moeten aanpassen.Captain007 (overleg) 10 jan 2015 22:27 (CET)

Ik ben geneigd te zeggen de Franse naam te gebruiken (échangeur) net zoals de knooppuntartikelen. Je kan dit doen door een nieuw sjabloon, of door het bestaande sjabloon te gebruiken en 'aansluiting plaats' door te linken naar 'échangeur de plaats'. Chris (overleg) 10 jan 2015 22:38 (CET)

Asian Highways

Hi Chris, thanks for making 'shield' images for the 2-digit Asian Highways (using the Japanese style, rather than the white text on blue background that SE Asia and former USSR use) which I didn't think would shrink down well, but actually (cf AH8) works well.

Oh, and thanks for making pages for GB A80-A99 the other day! Si404 (overleg) 12 feb 2015 19:28 (CET)

I looked up the Asian Highway shield in Google and found out they look different everywhere, so I just copied one design and made shields for all of them. Chris (overleg) 12 feb 2015 20:04 (CET)
You'd have thought that they would have been more prescriptive about how to sign them in the agreement! Si404 (overleg) 12 feb 2015 20:14 (CET)

Knooppunt Westerlee

Hoi Chris, weet jij de status van het 3-in-1 project in relatie tot de N213, N222 en N223? Heb de indruk dat er nog aangepast moet worden in die artikelen in relatie tot knooppunt Westerlee. Ik tast volledig in het duister...Walfo79 (overleg) 25 mrt 2015 17:17 (CET)

In de link van het project staat een tijdlijn. Hierop staat dat het Westerleeplein in november 2014 in gebruik genomen is, maar schijnbaar nog niet alle takken opengesteld zijn. Ik heb er een tijdje terug ook luchtfoto's van gezien op de Beeldbank RWS maar die kon ik niet meer terugvinden. Chris (overleg) 25 mrt 2015 17:18 (CET)
Ik zag ze hier Chris (overleg) 25 mrt 2015 17:25 (CET)
Ik heb enige tijd terug nog getracht alle data bij te werken, ik meen 2 maanden geleden ofzo. Voor zover bekend, is dat mij gelukt. Dus alle pagina's van het 3-in-1 project zijn tot die datum bijgewerkt. Mavas (overleg) 25 mrt 2015 18:01 (CET)

RV2 en RV20

Hi Chris, Kan je misschien het kaartje van RV2 (Noorwegen) aanpassen? Het tracé loopt volgens de Noorse wikipedia nu tussen Elverum en Magnor, eigenlijk grotendeels over de ex- RV20 die tussen Elverum en Kongsvinger liep. Wat er dan met die RV20 moet gebeuren... artikel verwijderen? Wesso (overleg) 16 jun 2015 18:29 (CEST)

De riksvei 20 lijkt inderdaad geheel verdwenen te zijn als nummer. Wellicht kan je de informatie van de riksvei 20 in het artikel van de riksvei 2 zetten, en daarna de riksvei 20 verwijderen van alle gelinkte pagina's. Chris (overleg) 16 jun 2015 18:33 (CEST)
Voor elkaar. Ik zag dat Riksvei 200 ook niet meer bestaat (opgeslokt door de E16), dus daar maar even hetzelfde voor gedaan. Wesso (overleg) 16 jun 2015 21:12 (CEST)

Afbeeldingen

Beste Chris,
Ik zag op een gebruikerslijst dat u een van de beheerders bent, dus zodoende kom ik bij u terecht. Ik heb nog een aantal foto's voor Wegenwiki die ik naar het, op de helppagina, genoemde e-mailadres gestuurd heb. Het is inmiddels een aantal weken geleden en ik heb echter nog geen reactie ontvangen. Ook staan de foto's niet in de artikelen. Kunt u iets voor mij betekenen?
Groeten, --Mw007 (overleg) 4 jul 2015 12:02 (CEST)

Ik heb het even nagevraagd. Ik heb zelf geen toegang tot dat mailadres. Chris (overleg) 4 jul 2015 12:16 (CEST)
Weet u bij wie ik hiervoor wel terecht kan? --Mw007 (overleg) 4 jul 2015 15:33 (CEST)
Ik heb het op het wegenforum nagevraagd. Chris (overleg) 4 jul 2015 16:08 (CEST)