Overleg gebruiker:Ds79m

Uit Wegenwiki
Versie door Mavas (overleg | bijdragen) op 13 jan 2008 om 18:39
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Toltarieven in tabel

Hey Peter.

Misschien is het handig in de Franse artikelen de toltarieven in een tabel te plaatsen. Dat oogt wat netter en overzichtelijker dan de haakjes.

Bijvoorbeeld zo:

Traject Personenauto Auto met caravan Vrachtverkeer
Toul - Langres-Sud (A5) € 8,10 € 11,30 € xx,xx
Langres-Sud (A5) - Dijon-Crimolois (A39) € 4,30 € 5,90 € xx,xx
Toul - Beaune (A6) € 16,20 € 22,50 € xx,xx
Wie schreef bovenstaande? Want hoe maak je meerdere cellen aan in een tabel? Zie ook Duurzaam Veilig Wie kan me daar mee helpen? Mavas 13 jan 2008 17:39 (CET)

Doorverwijzen

De kracht van wiki ligt hem ook in het doorverwijzen. Ga er vanuit dat iemand niet al je artikelen leest, maar bijvoorbeeld slechts alleen over de A5. Probeer dan alle begrippen en andere mogelijke doorverwijzen ook alvast door te linken, ook al bestaat het artikel nog niet. Dat bespaart je een hoop aanpassingen achteraf. Ik doe dat zelf eerlijk gezegd ook nog te weinig in mijn Spaanse artikelen.

Chris 5 jan 2008 00:14 (CET)

Vooral begrippen lenen zich erg goed voor interne links. Zie bijvoorbeeld Fly-over, die 6 begrippen gebruikt in de uitleg, maar ontcijferbaar blijft doordat die zijn doorgelinkt naar pagina's waar die begrippen dan weer worden uitgelegd. Als ik op die pagina jargon had proberen te voorkomen of uit te leggen, zou de wiki vol met dubbele informatie komen te staan, op een manier die op den duur niemand meer kan onderhouden.
Dubbele informatie kan handig zijn. Zo kan het geen kwaad om bijvoorbeeld op meerdere pagina's "rijstrook 1 (de meest linkse)" te schrijven. Voor langere dubbele informatie kun je beter links of sjablonen gebruiken.
Juerd 5 jan 2008 03:58 (CET)
Bedankt voor de tips. Op het gebied van begrippen had ik er niet eens zo bij nagedacht om die door te linken, maar ik zal er binnenkort naar kijken. Wat ik precies met die toltarieven ga doen, weet ik nog niet. Bij de laatste toegevoegde snelwegen heb ik dat ook nog leeggelaten. Bij de meeste wegen waar het wel bijstaat, is dat gewoon een kopietje van de versie die ik eerder op het forum heb gezet. In dat opzicht is een tabel duidelijk netter. Omdat het bij een beetje flinke route op de huidige wijze dan toch nog een flink aantal verschillende kliks oplevert, overweeg ik het in de toekomst onder te brengen op één centrale pagina, met meer aandacht voor totaaltarieven van logisch aansluitende wegen. Ds79m

Makkelijkere links

Als de linktekst en paginanaam hetzelfde zijn, kun je volstaan met [[file]], en hoef je het niet allebei te vermelden: [[file|file]]. Voorbeeld: file.

Als een meervoud simpel gevormd wordt met een achtervoegsel als -en of -s, kun je het gewoon na de link zetten: [[dalviaduct]]en wordt vanzelf [[dalviaduct|dalviaducten]]. Voorbeeld: dalviaducten, files.

Scheelt 'n hoop typwerk. :)

Juerd 10 jan 2008 17:15 (CET)

Kom je dan niet met hoofdlettergebruik in de knel? De artikelen beginnen doorgaans met een hoofdletter volgens mij, en een woord met een hoofdletter midden in een zin staat niet zo mooi. Chris 10 jan 2008 18:11 (CET)
Bedankt voor de tip. Hoofdletters geven volgens mij geen problemen, en kun je middenin de zin wel weglaten. Ds79m 10 jan 2008 19:03 (CET)
Het systeem maakt automatisch de eerste letter een hoofdletter. Pas als er meerdere hoofdletters in de artikelnaam zitten, zul je die zelf ook allemaal moeten overnemen. In het algemeen heb je dan te maken met een naam, dus dan is dat sowieso al natuurlijker om met hoofdletters te schrijven. Nog iets, trouwens: voor veelgebruikte termen (snelweg) zijn er verwijzingspagina's, of kun je ze zelf maken. Twintig keer [[autosnelweg|snelweg]] typen wordt ook vermoeiend op den duur. Juerd 11 jan 2008 13:07 (CET)