Hoofdmenu openen
Motorway.svg
Padaleunyi Toll Road.svg
-
Begin Padalarang
Einde Cileunyi
Lengte 64 km

De Padaleunyi Toll Road (van: Padalarang - Cileunyi) is een toll road in Indonesië. De snelweg vormt een bypass van de 7,4 miljoen inwoners tellende agglomeratie Bandung. De snelweg is 64 kilometer lang.

Routebeschrijving

Bij Padalarang, ten westen van Bandung, gaat de Cipularang Toll Road uit Jakarta over in de Padaleunyi Toll Road, die 2x2 rijstroken telt en zuidoostwaarts loopt, al snel binnen het stedelijk gebied van Bandung. De snelweg is modern, met veelal trompetaansluitingen naar het onderliggend wegennet. De snelweg passeert ten zuiden van Bandung langs, door de buitenwijken en voorsteden. Ten oosten van Bandung loopt de snelweg nog even door, en eindigt bij Cileunyi, vanwaar men via reguliere hoofdwegen verder kan naar andere grote steden op Java, zoals Cirebon en Yogyakarta.

Geschiedenis

De snelweg is in 2001 opengesteld voor het verkeer, en was in eerste instantie een bypass van Bandung zonder aansluiting naar andere snelwegen. In 2005 opende de aansluitende Cipularang Toll Road, zodat Bandung met Jakarta verbonden werd.

Referenties