Hoofdmenu openen
Paseo del Bajo map.png
-
Begin Buenos Aires
Einde Buenos Aires
Lengte 7 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Avenida Leopoldo Lugones

Knooppuntsymbool.svg Autopista 25 de Mayo

De Paseo del Bajo is een autopista in Buenos Aires, Argentinië. De autosnelweg vormt een ondergrondse verbinding in het centrum van Buenos Aires en is 7 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Paseo del Bajo is een verdiepte, semi-overkapte stadssnelweg door het centrum van Buenos Aires. De snelweg begint als een serie viaducten bij de Avenida Leopoldo Lugones aan de noordkant van het centrum en verloopt dan ondergronds door het centrum, tot een knooppunt met de Autopista 25 de Mayo en de Autopista Buenos Aires - La Plata. De snelweg is ongeveer 1 kilometer ten oosten van de Avenida 9 de Julio gelegen.

De Paseo del Bajo is alleen bedoeld voor vrachtverkeer en bussen. Autoverkeer krijgt een boete voor het berijden van de snelweg.

Geschiedenis

Het snelwegennet van Buenos Aires had een ontbrekende schakel ter hoogte van het centrum. De Avenida General Paz en de Autopista 25 de Mayo omcirkelen bijna de gehele stad, behalve aan de oostkant. De Avenida 9 de Julio, één van de breedste wegen ter wereld, vulde het gat min of meer op. Om de verbinding te verbeteren is de Paseo del Bajo aangelegd, een 7,1 kilometer lange verdiepte, semi-ondergrondse autosnelweg.[1] De snelweg is op 27 mei 2019 opengesteld voor het verkeer.[2][3][4]

Tol

De Paseo del Bajo is een tolweg waar alleen vrachtauto's en bussen zijn toegestaan. De tolheffing is volledig elektronisch, personenauto's krijgen automatisch een boete als ze de tolweg berijden.

Referenties