Pennsylvania Turnpike

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pennsylvania Turnpike.svg
Pennsylvania Turnpike map.png
I-70 / I-76 / I-276
Begin Columbia
Einde Youngstown
Lengte 360 mi
Lengte 580 km
Route

Ohio I-76.svg Ohio Turnpike

Knooppuntsymbool.svg10 I-376.svg → Pittsburgh Airport / New Castle

Afslagsymbool.svg13 Beaver Falls

Knooppuntsymbool.svg28 I-79.svg → Pittsburgh / Erie

Afslagsymbool.svg39 Hampton / Bakerstown

Afslagsymbool.svg48 Springdale

Knooppuntsymbool.svg57 I-376.svg → Pittsburgh

Afslagsymbool.svg67 Irwin US 30.svg

Knooppuntsymbool.svg75 I-70.svgUS 119.svgPA-66.svg → Wheeling / Greensburg

Afslagsymbool.svg91 Donegal

Afslagsymbool.svg110 Somerset

Afslagsymbool.svg146 Bedford US 220.svg

Knooppuntsymbool.svg161 I-70.svgUS 30.svg → Washington / Baltimore

Afslagsymbool.svg180 Fort Littleton US 522.svg

Afslagsymbool.svg189 Fannettsburg

Afslagsymbool.svg201 Newburg

Afslagsymbool.svg226 Carlisle US 11.svg

Knooppuntsymbool.svg236 US 15.svg → Harrisburg / Gettysburg

Knooppuntsymbool.svg242 I-83.svg → Harrisburg / Baltimore

Knooppuntsymbool.svg247 I-283.svg → Harrisburg / Scranton

Afslagsymbool.svg266 Manheim

Afslagsymbool.svg286 Reamstown / Swartzville

Knooppuntsymbool.svg298 I-176.svg → Reading

Afslagsymbool.svg312 Exton

Afslagsymbool.svg320 Malvern

Knooppuntsymbool.svg326 I-76.svg → Philadelphia

Knooppuntsymbool.svg333 I-476.svg → Scranton / Chester

Afslagsymbool.svg339 Fort Washington

Afslagsymbool.svg340 Virginia Drive

Afslagsymbool.svg343 Willow Grove

Knooppuntsymbool.svg351 US 1.svg → Philadelphia / Trenton

Knooppuntsymbool.svg I-95.svg → Philadelphia / Trenton

Afslagsymbool.svg358 US 13.svg Levittown

Brug.svg Delaware River-Toll Bridge

Afslagsymbool.svg US 130.svg Burlington

Knooppuntsymbool.svg I-95.svg → New York City

De Pennsylvania Turnpike is een netwerk van tolwegen (turnpike)s in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Het netwerk omvat 855 kilometer autosnelweg op drie verschillende trajecten. Het belangrijkste traject is de zuidelijke oost-westroute in Pennsylvania, en loopt over de Interstate 76 en de Interstate 70 vanaf de grens met Ohio ten noordwesten van Pittsburgh en loopt dan via de hoofdstad Harrisburg naar de agglomeratie Philadelphia, vanwaar de Pennsylvania Turnpike over de Interstate 276 naar de grens met New Jersey tussen Philadelphia en Trenton loopt. Tevens is er de Pennsylvania Turnpike Extension, die de Interstate 476 omvat, van Philadelphia naar Scranton in het noordoosten van de staat.

Routenummers

Routebeschrijving

Regio Pittsburgh

I-76 ter hoogte van Monroeville bij Pittsburgh.

Ten noordwesten van Enon Valley komt de Interstate 76 in Ohio vanuit de regio Youngstown de staat Pennsylvania binnen. De snelweg telt dan 2x2 rijstroken, en men passeert door licht glooiend gebied. Ter hoogte van Big Beaver volgt al snel het eerste knooppunt, met de State Route 60, een snelweg van Pittsburgh naar New Castle. Het gebied wordt dan wat heuvelachtiger, en men bereikt al snel de verste suburbs van Pittsburgh. Bij Warrendale kruist men de Interstate 79, die vanaf Pittsburgh naar Erie loopt. Als men richting het centrum van Pittsburgh wil, kan men het beste deze snelweg nemen, aangezien de I-76 alleen door de meest noordelijke en oostelijke suburbs gaat. Men passeert dan door heuvelachtig gebied die bezaaid liggen met kleine voorstadjes van meestal slechts een paar duizend inwoners. Dit gedeelte is een tolweg, en daardoor zijn er weinig afslagen.

De snelweg gaat vrij ruim om de dichter bebouwde delen van de agglomeratie heen. Het gebied is ook behoorlijk dicht bebost en heuvelachtig, en er is dan ook geen gridpatroon aanwezig. Men kruist dan de State Route 28, de snelweg van Pittsburgh naar Kittaning, maar er zijn geen directe uitwisselingsmogelijkheden toe. Vlak daarna steekt de snelweg de Allegheny River over, een zijrivier van de Ohio River. De snelweg telt hier gewoon 2x2 rijstroken. Aan de oostkant van de agglomeratie kruist men de Interstate 376, de oostelijke uitvalsweg van de stad Pittsburgh. Daarna worden de voorsteden snel dunner, en liggen ze verder uit elkaar. Bij Greensburg kruist men nog de US 30, een wat grotere uitvalsweg naar het zuidoosten. Daarna verlaat men echt de grote dunne agglomeratie, en niet veel verder voegt de Interstate 70 in, die vanuit Columbus komt in Ohio. Beide wegen zijn dan over een grote afstand dubbelgenummerd.

Central Pennsylvania

I-76 ter hoogte van de Blue Mountain Tunnel.

De dubbelnummering van de I-70 met de I-76 is één van de langste van de Verenigde Staten en is 197 kilometer lang. De Turnpike slingert daarna door de bergen, het centrale deel van Pennsylvania is vrij bergachtig, door de vele bergruggen van de Appalachian Mountains. De afslagen liggen meestal 20 tot 30 kilometer uit elkaar. Het gebied is ook dunbevolkt. Bij Somerset kruist men de US 219, maar daar zijn geen uitwisselingsmogelijkheden toe. De US 219 verbindt het noorden van Maryland met Johnstown, en is een regionale snelweg zonder doorgaand belang. Even ten oosten van Somerset volgt de eerste tunnel, de Allegheny Mountain Tunnel. Deze tunnel stamt uit 1939 en is bijna 2 kilometer lang. Tunnels zijn een uitzondering in het Amerikaanse snelwegennet in berggebieden. Na de tunnel daalt de snelweg snel een paar honderd meter. Bij Bedford volgt het knooppunt met de Interstate 99, de snelweg naar Altoona en State College, twee steden in centraal Pennsylvania.

De Turnpike vervolgt daarna zijn slingerende weg door de Appalachian Mountains. Men komt dan langs Breezewood, de laatste missende schakel waarbij het doorgaand verkeer via een stadsweg moet. De Interstate 70 slaat hier af naar het zuiden, richting Baltimore en Washington. Verkeer richting Philadelphia en New York kan de Interstate 76 volgen, die geen onderbreking kent. Breezewood is derhalve een belangrijk knooppunt voor oost-westverkeer. Tussen Breezewood en Hustontown heeft de I-76 een andere route dan vroeger. De oude Turnpike ging via twee tunnels, die al voor de jaren 60 veel files kenden. Destijds werd het goedkoper geacht om een nieuwe snelweg aan te leggen dan een tweede tunnelbuis te bouwen.

Een eindje verderop komt men bij de tweede tunnel, de 1,6 kilometer lange Tuscacora tunnel, die onder een steile heuvelrug door gaat. Niet veel verderop volgen een derde en vierde tunnel, die 200 meter uit elkaar liggen. Als eerste komt men door de Kittatinny Tunnel die 1,5 kilometer lang is, en de Blue Mountain Tunnel, die 1,4 kilometer lang is. Men kruist hier twee parallelle steile heuvelruggen. Daarna loopt de snelweg kilometers lang kaarsrecht naar het oosten, wat destijds nog vrij ongebruikelijk was om zo aan te leggen.

Harrisburg

Men bereikt dan Carlisle, een voorstad van Harrisburg, de hoofdstad van Pennsylvania. Hier kruist men de Interstate 81, de snelweg van Hagerstown in Maryland naar Scranton in het noorden van Pennsylvania. Om naar deze snelweg te gaan moet men een kilometer via het onderliggend wegennet. Harrisburg telt zo'n 50.000 inwoners, maar de agglomeratie is met 652.000 inwoners een stuk groter. De Interstate 76 gaat ten zuiden van de stad langs, met 2x2 rijstroken en is nog steeds een tolweg. Hier kruist men de US 15, een regionale snelweg naar het bekende stadje Gettysburg. Aan de zuidkant van de stad kruist men de Interstate 83, de snelweg vanuit Baltimore in het zuiden. Niet ver daarna steekt men via de 1300 meter lange Susquehanna River Bridge de grote rivier de Susquehanna over. Meteen daarna kruist men de Interstate 283, de oostelijke randweg van Harrisburg. Ook gaat hier de State Route 283 naar Lancaster, een grotere stad in het zuidoosten, waar de Interstate 76 op enige afstand van passeert.

Eastern Pennsylvania

De TOTSO van I-76 bij King of Prussia, net buiten Philadelphia.

Na Harrisburg wordt het gebied steeds vlakker, en het bestaat voornamelijk uit landbouwgebieden. In deze regio liggen de steden Lancaster en Reading, maar de Interstate 76 loopt op enige afstand tussen beide plaatsen door. De snelweg telt ook hier 2x2 rijstroken. De US 322 loopt min of meer parallel aan de snelweg. Bij Reamston kruist men de US 222, de snelweg van Lancaster naar Reading. Directe uitwisselingemogelijkheden zijn er niet toe, met moet via een Spur Road. Bij Morgantown eindigt de Interstate 176, die naar Reading loopt. Daarna komt men in het invloedsgebied van Philadelphia, dat echter nog zo'n 80 kilometer naar het zuidoosten ligt. Desondanks zijn hier al wel enkele dunbebouwde voorsteden te vinden, gelegen in bebost gebied. De Interstate 76 telt echter nog steeds 2x2 rijstroken. Bij King of Prussia komt men echt in de agglomeratie, en slaat de Interstate 76 af, terwijl de Pennsylvania Turnpike via de Interstate 276 verder gaat langs de noordkant van Pennsylvania. Verkeer richting New York moet deze snelweg volgen.

Interstate 276

Het beginpunt van I-276 bij King of Prussia.
I-276 bij Willow Grove.

Bij de voorstad King of Prussia slaat de Interstate 76 af naar het zuiden als de Schuylkill Expressway, terwijl de tolweg Pennsylvania Turnpike rechtdoor gaat als de Interstate 276. De tolweg telt hier 2x3 rijstroken, maar kent maar weinig afslagen. Voor het forenzenverkeer is er geen alternatief in de vorm van een parallelle snelweg, en de I-276 is dan ook primair bedoeld voor doorgaand verkeer richting New York. Bij het voorstadje Plymouth Meeting volgt al snel een complex knooppunt met de Interstate 476, die in het zuiden naar de voorstad Chester loopt, en in het noorden naar de stad Scranton in noordelijk Pennsylvania. De Turnpike gaat daarna door de beboste voorsteden ten noorden van Philadelphia. De meeste voorsteden zijn klein, en tellen doorgaans minder dan 20.000 inwoners. Samen vormen ze echter wel een groot, doch dunbebouwd stedelijk gebied.

De snelweg telt slechts 4 afslagen in Pennsylvania. Men kruist onder andere de US 1, die van Philadelphia naar New York loopt. Men kruist ook de Interstate 95, maar daartoe zijn geen uitwisselingsmogelijkheden. Via de Delaware River - Turnpike Toll Bridge, een brug met 2x2 rijstroken, steekt men de rivier de Delaware over, en komt men in de staat New Jersey. De snelweg loopt dan nog een paar kilometer door tot de New Jersey Turnpike, waar het verkeer richting New York naar het noorden moet afslaan.

Geschiedenis

De snelweg opende in de jaren '40 en was de eerste lange-afstandssnelweg in de Verenigde Staten. De Turnpike is gedeeltelijk gebouwd op een al vroeg afgeblazen spoorlijn en zes van de zeven tunnels op de route waren destijds voor de spoorlijn aangelegd. De aanleg van die spoorlijn begon in 1880 maar was ondanks de aanleg van bijna 8 kilometer tunnel nooit afgemaakt. De eerste voorstellen om de tunnels gebruik te laten maken in een snelweg dateren van 1934, waardoor de route de steile hellingen van de bestaande US Highways kon vermijden, aangezien de Appalachian Mountains lange steile bergruggen kent die noord-zuid lopen terwijl de Turnpike een oost-westroute is.

De aanleg van de Pennsylvania Turnpike begon op 27 oktober 1938 door de tunnels gereed te maken. Op 1 oktober 1940 opende het eerste gedeelte van de snelweg vanaf Carlisle ten westen van Harrisburg tot Irwin ten oosten van Pittsburgh. De snelweg telde toen 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen, maar telde in de tunnels één rijstrook per richting. In tegenstelling tot de Parkways van New York mochten op de Pennsylvania Turnpike ook vrachtwagens rijden. De snelweg is losjes gebaseerd op de eerste Duitse Autobahnen. Er was destijds ook geen snelheidslimiet op de snelweg. Gevaren waren er voor polderblindheid omdat de snelweg enkele bijzonder lange rechte stukken kent. Tussen de Blue Mountain Tunnel en het einde bij Carlisle loopt de snelweg 34 kilometer rechtuit.

Met het succes van de route begon men met de aanleg van een langere route die door de hele staat moest lopen, waarbij de twee economische centra van Pennsylvania, Pittsburgh en Philadelphia met elkaar verbonden moesten worden. Op 20 november 1950 bereikt de de snelweg King of Prussia, destijds de eerste voorstad van Philadelphia vanuit het westen. Daarna werd de snelweg naar het westen verlengd tot Monroeville, even ten oosten van Pittsburgh op 7 augustus 1951. Niet lang daarna, op 26 december 1951 was de snelweg vrijwel voltooid tot de grens met Ohio. In 1954 was de snelweg verbonden met de Ohio Turnpike.

Op 23 augustus 1954 opende het eerste gedeelte ten noorden van Philadelphia richting het oosten. Tegen het einde van dat jaar bereikte de Pennsylvania Turnpike bijna de grens met New Jersey, die gevormd wordt door de rivier de Delaware. Op 23 mei 1956 opende de brug over de Delaware, zodat de snelweg vanaf de grens met Ohio tot de grens met New Jersey voltooid was als doorgaande tolweg. Over de grens met New Jersey gaf een korte verbindingsweg toegang tot de New Jersey Turnpike.

Van 1955 tot 1957 werd de Northeastern Extension van de Pennsylvania Turnpike aangelegd. Dit was het laatste gedeelte van de Turnpike die aangelegd werd. In eerste instantie kreeg dit traject van Philadelphia naar Scranton het State Route 9 nummer, maar werd later hernummerd tot Interstate 476. Men had liever een 2-cijferig Interstate nummer gehad, maar die waren in dit deel van de Verenigde Staten niet meer beschikbaar.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Irwin Carlisle 257 km 01-10-1940
Carlisle Harrisburg (US 15) 16 km 01-02-1950
Harrisburg King of Prussia 145 km 20-11-1950
Monroeville Irwin 18 km 07-08-1951
Ohio state line Monroeville 90 km 26-12-1951

Afgeblazen delen van de Pennsylvania Turnpike

Nadat de belangrijkste oost-westroute was gebouwd kwamen er plannen voor een groter tolwegennetwerk in de staat Pennsylvania, van zo'n 1.600 kilometer lang. Echter, toen het Interstate Highway systeem werd gelanceerd werd dit afgeblazen en delen werden gebouwd als tolvrije snelwegen.

Alhoewel al deze verbindingen als tolwegen waren afgeblazen waren er wel plannen voor parallelbanen zoals op de New Jersey Turnpike met 4x2 rijstroken waarbij de binnenste rijstroken voor auto's bedoeld waren en de buitenste rijstroken voor vrachtwagen, bussen en aanhangers. Dit plan had tot gevolg dat de Pennsylvania Turnpike regelmatig een nieuw alignement zou krijgen, en dit was afgeblazen in 1976. In de jaren 80 waren delen van het idee wel gebouwd, zoals kruipstroken voor vrachtwagens en een gedeeltelijke verbreding naar 2x3 rijstroken.

De Pennsylvania Turnpike nu

Omdat de Turnpike nu al meer dan 70 jaar in dienst is, moeten delen vervangen worden. Het eerst geopende deel tussen Carlisle en Irwin wat uit betonplaten bestond heeft een geheel nieuwe fundering en wegdek gekregen. Ook is een deel verbreed naar 2x3 rijstroken. Daarnaast worden aansluitingen gemoderniseerd en viaducten vervangen. Tussen Norristown en Valley Forge is de snelweg inmiddels verbreed naar 2x3 rijstroken. Daarnaast krijgt de Turnpike een nieuw knooppunt met de Interstate 95, die dan niet meer vanaf Norristown richting Trenton gaat lopen, maar richting de New Jersey Turnpike.

Sinds 2005 kent de Turnpike over de volledige lengte een algemene maximumsnelheid van 65 mijl, of 105 km/uur, met uitzondering van de tunnels. Dit zorgt ervoor dat de Turnpike de eerste volledige snelweg door de hele staat is met een dergelijk hoge maximumsnelheid. Er waren plannen om van de Interstate 80, de noordelijke oost-westsnelweg vanaf Cleveland naar New York ook een tolweg te maken.

Tol

Het grootste gedeelte van het netwerk omvat een gesloten tolsysteem waarbij men een ticket krijgt bij het oprijden en pas wanneer men van de snelweg af gaat moet betalen. Men kan tevens met het elektronische E-ZPass systeem betalen.

In 2019 bedroegen de tolkosten voor een personenauto over de gehele route vanaf de grens met Ohio tot de brug over de Delaware River $ 58.30 cash en $ 41.70 met een E-ZPass. Cash komt dit neer op ongeveer $ 0.10 per kilometer. Reguliere vrachtwagens tot 40 ton betalen $ 300.80 cash of $ 215.90 met een E-ZPass.[1]

Oorspronkelijk gingen alle tolinkomsten van de Pennsylvania Turnpike naar de tolweg, sinds 2007 moet de turnpike echter $ 450 miljoen per jaar afdragen aan PennDOT voor andere wegen- en OV-projecten. Sind 2014 moet de Pennsylvania Turnpike Commission $ 450 miljoen afdragen om het openbaar vervoer in Pennsylvania te subsidiëren. Tussen 2007 en 2017 betaalden automobilisten $ 5,65 miljard aan tol voor OV-projecten. De toltarieven zijn bovendien significant verhoogd, met in 2018 een verhoging van 6%. Bijna de helft aan de tolinkomsten moet worden afgedragen aan de staat die het voornamelijk spendeert aan onrendabel openbaar vervoer. Tussen 2007 en 2017 zijn de toltarieven verdubbeld. De Pennsylvania Turnpike geldt tegenwoordig als één van de duurste lange-afstandstolwegen in de Verenigde Staten.

Verkeersintensiteiten

Zo'n 22.000 voertuigen komen dagelijks vanaf Ohio de staat Pennsylvania binnen, wat oploopt van 35.000 naar 47.000 voertuigen langs Pittsburgh. Ten oosten van de stad daalt dit naar 36.000 voertuigen per etmaal. Na Breezewood slaat de I-70 af en daalt de intensiteit naar zo'n 23.000 voertuigen per etmaal. Langs Harrisburg zijn de intensiteiten met 28.000 niet veel hoger. Richting Philadelphia loopt dit op naar 49.000 voertuigen, maar in Philadelphia is de weg tolvrij, en bij King of Prussia rijden dan 116.000 voertuigen per etmaal.

Externe links

Referenties