Pitt River Bridge

Uit Wegenwiki
Versie door Chris (overleg | bijdragen) op 30 sep 2016 om 15:41
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pitt River Bridge
BC-7.svg
Pitt River Bridge.jpg
Overspant Pitt River
Rijstroken 4+3
Totale lengte ~510 meter
Hoofdoverspanning 190 meter
Hoogte brugdek 16 meter
Openstelling 04-10-2009
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Pitt River Bridge is een tuibrug in Canada, gelegen bij Coquitlam bij Vancouver in British Columbia. De brug overspant de Pitt River.

Kenmerken

De Pitt River Bridge is een tuibrug met een totale lengte van circa 510 meter en een hoofdbrug van 380 meter, met een hoofdoverspanning van 190 meter. De brug heeft een layout van 95 + 190 + 95 meter. De brug heeft zes pylonen, 3 aan elke kant, die I-vormig zijn. Het brugdek is maarliefst 40 meter breed, met 7 rijstroken, 4 richting oosten en 3 richting westen. Het brugdek ligt 16 meter boven de Pitt River. Over de brug loopt de Highway 7, een belangrijke hoofdweg in voorstedelijk Vancouver, maar geen snelweg.

Geschiedenis

De Pitt River Bridge is aangelegd als onderdeel van het Gateway Program, waaronder ook de tuibruggen Port Mann Bridge en Golden Ears Bridge zijn aangelegd. De oorspronkelijke Pitt River Bridge opende in 1957 voor het verkeer. In 1978 werd er een tweede overspanning bij gebouwd, beide bruggen lagen bijna 70 meter uit elkaar, zodat de nieuwe Pitt River Bridge er gemakkelijk tussen gebouwd kon worden zonder nieuwe grond te hoeven verwerven. Vanwege toenemende congestie zijn de twee bruggen vervangen door de huidige tuibrug. Deze opende op 4 oktober 2009 voor het verkeer. De aanleg van de brug kostte $ 200 miljoen.

Verkeersintensiteiten

Naar schatting rijden er circa 75.000 voertuigen over de brug.

Referenties


Bruggen in de regio Vancouver

Alex Fraser BridgeGeorge Massey TunnelGolden Ears BridgeIronworkers Memorial Second Narrows CrossingLions Gate BridgePattullo BridgePitt River BridgePort Mann Bridge