Puente Nigale

Puente Nigale
Blank.png
Puente Nigale map.png
Overspant Lago de Maracaibo
Rijstroken 2x2
Totale lengte 11.175 meter
Hoofdoverspanning 430 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 2018
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Puente Nigale, ook wel bekend als de Segundo Puente de Lago de Maracaibo is een geplande tuibrug in Venezuela, nabij de westelijke stad Maracaibo. De tuibrug is een gecombineerde spoor/wegbrug met een totale lengte van 11.175 meter.

Kenmerken

De verbinding is in totaal 11.175 meter lang en bestaat uit een westelijke liggerbrug van 5.550 meter die laag boven het water is gelegen en een oostelijke tuibrug met een totale lengte van 5.830 meter, waaronder een hoofdbrug van 1.060 meter, met een hoofdoverspanning van 430 meter (sommige bronnen spreken van 460 meter). De tuibrug bestaat uit twee dekken, een dek van 30,4 meter breed met daarin een pyloon en twee rijbanen van beiden 11,8 meter breed, en daarnaast een 15,5 meter breed dek met in het midden de tweede pyloon en een tweesporige spoorlijn. De brug ligt 24 kilometer ten noorden van de Puente General Rafael Urdaneta.

De brug overspant het Lago de Maracaibo, dat ondanks de naam geen meer is, maar een baai van de Caribische Zee die ver landinwaarts loopt en maar een nauwe verbinding met zee heeft.

Geschiedenis

In 1962 opende de 8,7 kilometer lange Puente General Rafael Urdaneta voor het verkeer, de eerste brugverbinding over het Lago de Maracaibo. Sinds 1982 wordt een tweede brug gepland.

De planvorming voor een tweede brug over het Lago de Maracaibo werden in 2006 concreter, toen diverse opties bestudeerd werden. Vanwege de bereikbaarheid van de stad Maracaibo voor de scheepvaart is ook een brug-tunnelcombinatie overwogen. Uiteindelijk is gekozen voor een gecombineerde weg/spoorbrug, 24 kilometer ten noorden van de bestaande brug.

De Puente Nigale zou tussen 2013 en 2018 aangelegd worden en zou bij openstelling veruit de langste brug van Venezuela zijn. Met de brug wordt ook een autopista van 27 kilometer lengte aangelegd.[1] De brug is in 2013 niet daadwerkelijk in aanbouw gegaan vanwege economische crisis in Venezuela.

Referenties