Hoofdmenu openen

Pujian Expressway

S00.png
Fujian S0311 map.png
S0311
Begin Pucheng
Einde Jianning
Lengte 106 km

De Pujian Expressway is een provinciale expressway in China, gelegen in de provincie Fujian. De snelweg vormt een oost-westverbinding in het noordwesten van de provincie. De snelweg verloopt van Pucheng tot de grens met Jiangxi bij Jianning, waar de snelweg naar vernoemd is. Het noordelijkste deel valt samen met de Jingtai Expressway (G3)

Routebeschrijving

De snelweg begint op de grens met de provincie Zhejiang en voert eerst westwaarts door een bergachtig gebied naar Pucheng. Hier eindigt het eerste deel op de Jingtai Expressway (G3). Het deel tussen Pucheng en Xingtianzhen wordt vervolgens uitgevoerd door de Jingtai Expressway. Daarna valt een kort stuk samen met de Ningshang Expressway (G1514). De snelweg zelf voert dan zuidwestwaarts door het bergachtige binnenland van noordwestelijk Fujian. Deze regio is niet zo dichtbevolkt, de dorpen zijn veelal erg klein. De voornaamste stad op de route is Shaowu, waar een knooppunt is met de Shaoguang Expressway. Daarna voert de snelweg met 2x2 rijstroken door een wat langere tunnel. Vervolgens verspringt de snelweg 20 kilometer zuidwaarts via de Fuyin Expressway (G70). De snelweg voert daarna westwaarts, langs Taining en door een ruim 7 kilometer lange tunnel. De snelweg eindigt net na Jianning, vlak voor de grens met de provincie Jiangxi.

Geschiedenis

Het oudste deel valt samen met de Jingtai Expressway (G3) tussen Pucheng en Xingtianzhen. Op 16 januari 2012 opende het deel tussen de grens met Zhejiang en Pucheng. Omdat de aansluitende Longpu Expressway (S36) in Zhejiang nog niet gereed was kon dit traject maar gedeeltelijk benut worden destijds. Op 1 oktober 2016 opende de aansluitende Longpu Expressway in Zhejiang.

De aanleg van de snelweg begon circa 2008 en de snelweg is circa 2011 opengesteld tussen de G1514 bij Xingtiangzhen en de G70 bij Tianzhong . Op 8 november 2013 opende een 80 kilometer lange verlenging westwaarts vanaf de Fuyin Expressway (G70) bij Taining tot vlak de grens met Jiangxi.

Referenties