Reizigerskilometer

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een Reizigerskilometer is een eenheid die een reiziger in een vervoersmodaliteit aflegt. Onderscheid wordt gemaakt tussen de modaliteiten, met eventueel een onderverdeling, zoals auto bestuurder en auto passagier, of bus,tram en metro naast de trein. Dit is wat anders dan een voertuigkilometer, aangezien een auto met gemiddeld 1,2 personen minder kilometers aflegt dan die personen. Dit geldt ook voor een trein, die veel minder kilometers als treinstel aflegt dan de individuele passagiers in die trein. Het equivalent voor het goederenvervoer is een tonkilometer. Ook hier kan onderscheid gemaakt worden tussen lege ritten en volle ritten om op het totaal te komen.

De reizigerskilometer is van belang in discussies om bijvoorbeeld te kijken wat voor invloed een modal shift heeft. In Nederland is de modal split tussen het OV en de auto behoorlijk scheef. Meer dan zeven keer zoveel reizigerskilometers worden met een auto uitgevoerd als met het OV. Als één procent van de reizigerskilometer van de auto overgaat in het OV, betekend dat een ruim 7 maal zo grote stijging van het aantal reizigerskilometers in het Openbaar Vervoer. Hierdoor betekend een forse toename in het openbaar vervoer niet direct een significante afname op de weg, wanneer het een modal shift betreft.

Ook kunnen de gegevens gebruikt worden in discussies over financiële middelen. Zo kan bekeken worden bij welke modaliteit meer of minder geld per reizigerskilometer uitgegeven wordt door een overheid. In de praktijk komt dit neer dat een reizigerskilometer met het Openbaar Vervoer veel meer geld kost aan overheidsuitgaven dan een reizigerskilometer met een personenauto.

Ontwikkeling

Reizigerskilometers in Nederland 1994 - 2007.png
Het aantal reizigerskilometers in tabelvorm.

Verschillen 1994 - 2007

modaliteit reizigerskm modal shift
auto +18.732.493.500 +1,7%
trein +2.968.625.300 +0,7%
bus/tram/metro -2.369.368.300 -1,9%
fiets +811.395.000 -0,5%

Zie ook

Referenties