Hoofdmenu openen
China G6001 Guiyang.svg
Blank.png
G6001
Begin Guiyang
Einde Guiyang
Lengte 100 km

De Ring Expressway is een expressway in China, gelegen in de provincie Guizhou. De snelweg vormt de ringweg van de hoofdstad Guiyang en is 100 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg omcirkelt de hoofdstad Guiyang, maar blijft relatief ver buiten de stad, en voert vooral door de voorsteden en plattelandsgebied. Men kruist de twee belangrijke radiale snelwegen van Guiyang, de Lanhai Expressway (G75) en de Hukun Expressway (G60). Tevens kruist men de provinciale Duzhi Expressway, de South Ring Expressway en de Airport Expressway, waardoor de Ring Expressway meer knooppunten dan reguliere aansluitingen heeft. De Hukun Expressway verloopt over het zuidelijk deel van de ringweg, de Lanhai Expressway over het oostelijke deel. De snelweg telt overal 2x2 rijstroken.

Geschiedenis

Oorspronkelijk werd de oostring mede gevormd door de Lanhai Expressway (G75) loopt. Deze is vermoedelijk in 2005 opengesteld. Daarna volgde de westring, die in 2008 of 2009 is geopend. Het zuidelijkste deel is daarna aangelegd, en is in 2010 of 2011 geopend. Vervolgens is de oostring vervangen door een nieuwe route wat verder van Guiyang af. Dit deel van 40 kilometer opende op 31 december 2015 voor het verkeer en is vermoedelijk ook onderdeel van de Yinbai Expressway (G69).

Referenties