Hoofdmenu openen
SP-270.svg
SP-270 map.png
SP-270
Begin São Paulo
Einde Presidente Epitácio
Lengte 654 km

De SP-270, ook wel bekend als de Rodovia Raposo Tavares is een rodovia en autosnelweg in São Paulo, Brazilië. De weg vormt een oost-westroute vanaf de stad São Paulo tot de grens met Mato Grosso do Sul bij Presidente Epitácio. De weg is over diverse trajecten als een autosnelweg uitgebouwd, in totaal 363 kilometer. De SP-270 valt samen met de BR-272 tussen São Paulo en Itapetininga, de BR-374 tussen Ourinhos en Presidente Venceslau en de BR-267 verder tot de grens met Mato Grosso do Sul. De gehele route is 654 kilometer lang, daarmee is het de langste weg van de staat São Paulo.

Inhoud

Routebeschrijving

De SP-270 begint bij het centrum van de megastad São Paulo, en is de eerste 37 kilometer als een snelweg uitgevoerd. De snelweg telt 2x3 rijstroken maar is nogal substandaard. Wel is de weg volledig ongelijkvloers. Men kruist de SP-021, de buitenring van São Paulo. Na de westelijke voorsteden wordt de weg enkelbaans, en voert dan door het heuvelachtige en beboste land ten westen van de stad. Het tweede snelwegdeel is 25 kilometer lang en is de bypass van de stad Sorocaba, waar een indirecte aansluiting naar de SP-075 is, de snelweg naar Campinas. Ten westen van Sorocaba wordt de weg weer enkelbaans en voert dan over de vrij vlakke hoogvlakte naar het westen, door een savannelandschap. Rond Itapetininga is de weg dubbelgenummerd met de SP-127, dit deel is wederom als snelweg uitgevoerd.

Daarna volgt een langer stuk dat geen snelweg is, en over de glooiende hoogvlakte naar het westen voert. Hier liggen weinig grotere plaatsen op de route, en de SP-270 kent lange rechte stukken. Bij Ourinhos kruist men de SP-327, waarna het langste snelwegstuk begint, dat 270 kilometer lang is en parallel aan de grens met de staat Paraná loopt, met 2x2 rijstroken. Dit stuk is nogal eentonig en is grotendeels kaarsrecht. Men passeert langs Assis, waarna de weg weer tientallen kilometers kaarsrecht naar het westen voert, waarna een ruim 30 kilometer lang snelwegdeel volgt rond de stad Presidente Prudente. Dit is tevens de laatste grote plaats in de staat São Paulo. Bij het dorp Presidente Epitácio steekt men een breed stuwmeer over, dat de grens met de staat Mato Grosso do Sul vormt. Hier eindigt ook het 2x2-tracé.

Geschiedenis

Veel bekend over de aanleggeschiedenis is er niet. De weg is in 1937 gecreëerd en sinds 1954 als de SP-270 genummerd. De meeste snelwegdelen zijn al wat ouder, minstens van de jaren 90 of daarvoor. Het westelijkste deel van de snelweg is recenter aangelegd, tussen Ourinhos en Maracaí en rond Presidente Prudente al in de jaren 90, maar de overige delen tussen Macaraí en Presidente Prudente, en verder naar de grens met Mato Grosso do Sul pas later. Op 2 juli 2014 opende 25 kilometer dubbelbaans weg tussen Capela do Alto en Itapetininga.

In de periode 2012-2014 is een lang stuk van de route tussen Maracaí en Presidente Prudente over circa 80 kilometer naar 2x2 rijstroken verdubbeld en ongelijkvloers gemaakt. Op 16 mei 2014 kwam de verdubbeling van 78 kilometer van de SP-270 gereed.[1]

Naamgeving

De weg is vernoemd naar António Raposo Tavares (1598 - 1658), een Portugese bandeirante die het oosten van Zuid-Amerika voor Portugal claimde. Hij leidde de grootste expeditie ooit gemaakt in de Amerika's, een route van 10.000 kilometer door Zuid-Amerika, door wat nu grotendeels het grondgebied van Brazilië is. Hij vertrok zijn reis vanuit de stad São Paulo.

Tol

Delen van de SP-270 zijn onder concessie en een tolweg. Karakteristiek voor Braziliaanse tolwegen is dit een open tolsysteem met op strategische punten tolstations. In de praktijk kunnen grote delen van de SP-270 tolvrij worden bereden, het is voornamelijk doorgaand verkeer tussen de grotere steden dat tol betaalt.

Het deel tussen Vargem Grande Paulista en Itapetininga is in beheer van Viaoeste,[2] het deel ten westen van Itapetininga in beheer van SPVias[3] en het deel in het westen van de staat is in beheer van CART.[4]

Verkeersintensiteiten

Het drukste deel van de SP-270 ligt uiteraard in de stad São Paulo. Hier rijden maximaal 184.000 voertuigen per dag bij de aansluiting op de SP-021. Westelijk van de regio São Paulo is de weg veel rustiger met veelal 3.000 tot 6.000 voertuigen per dag op de toltrajecten en wat hogere intensiteiten bij grotere plaatsen.[5]

Referenties