Hoofdmenu openen
SP-328.svg
SP-328 map.png
SP-328
Begin Santa Cruz da Conceição
Einde Orlândia
Lengte 44 + 71 km

De SP-328 is een rodovia en gedeeltelijke autosnelweg in de Braziliaanse staat São Paulo. De weg vormt een incomplete noord-zuidroute vanaf Santa Cruz da Conceição naar Orlândia. Er zijn twee delen in gebruik, een zuidelijk deel van 44 kilometer tussen Pirassununga en Porto Ferreira, en de bypass van de grote stad Ribeirão Preto en verder tot Orlândia van 71 kilometer lengte. De 14 kilometer lange Contorno Norte van Ribeirão Preto is als autosnelweg uitgebouwd, de rest van de route is secundair in karakter. De gecombineerde lengte van beide delen is 115 kilometer.

Inhoud

Routebeschrijving

Het zuidelijk deel moet in Santa Cruz da Conceição beginnen, maar begint in werkelijkheid iets noordelijker in de stad Pirassununga. De weg voert parallel aan de autosnelweg SP-330 door de stad Pirassununga en vervolgens door Porto Ferreira. Het is daarna een smalle en bochtige weg tot Santa Rita do Passa Quatro, waarna de weg terugbuigt naar de SP-330 ten noorden van Port Ferreira.

Het noordelijk deel begint als de Contorno Norte rond de stad Ribeirão Preto. Dit is onderdeel van de ringweg van Ribeirão Preto en is uitgevoerd als autosnelweg met 2x2 rijstroken. Het snelwegdeel begint op een klaverblad met de SP-333 ten westen van Ribeirão Preto en eindigt 14 kilometer later op een klaverblad met de SP-330 ten noorden van Ribeirão Preto.

De weg voert dan verder door het stadje Jardinópolis en loopt daarna als onverharde zandweg parallel aan de SP-330 naar het noorden, door Sales Oliveira en door Orlândia. De SP-328 eindigt ten noorden van Orlândia op de SP-330.

Geschiedenis

Delen van de route vormen de oorspronkelijke noord-zuidverbinding voordat de SP-330 werd aangelegd. De SP-330 is al in de jaren '50 aangelegd en in de jaren '70 verdubbeld naar een autosnelweg, zodat de SP-328 overwegend weinig belang heeft. Delen zijn zelfs nog onverhard.

De uitzondering is de 14 kilometer lange Contorno Norte rond de grote stad Ribeirão Preto. Dit is een autosnelweg. Wanneer de weg is aangelegd is niet bekend, in elk geval voor 2004.

Tol

De SP-328 is tolvrij. Wel is de Contorno Norte van Ribeirão Preto onder concessie van Vianorte.[1]

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen verkeersintensiteiten van de SP-328 bekend.

Referenties