Hoofdmenu openen
SP-342.svg
SP-342 map.png
SP-342
Begin Mogi Guaçu
Einde Aguas da Prata
Lengte 79 km

De SP-342, ook wel bekend als de Rodovia Governador Doutor Adhemar Pereira de Barros is een rodovia en gedeeltelijke autosnelweg in de Braziliaanse staat São Paulo. De weg verloopt vanaf Mogi Guaçu tot aan de grens met de staat Minas Gerais bij Santo Antônio do Jardim. Twee delen van de SP-342 zijn een autosnelweg, vanaf Mogi Guaçu tot Espírito Santo do Pinhal over 29 kilometer en een stukje door de stad São João da Boa Vista over 9 kilometer. De totale lengte is 79 kilometer.

Inhoud

Routebeschrijving

In het noorden van de stad Mogi Guaçu splitst de snelweg van de SP-340 uit Campinas af, en voert noordoostwaarts met 2x2 rijstroken. De weg voert door heuvelachtig gebied, met wat meer bos dan elders in de staat. Na 30 kilometer bereikt men de stad Espírito Santo do Pinhal, waarna de weg enkelbaans wordt en naar het noorden afslaat. Men bereikt na ruim 20 kilometer de middelgrote stad São João da Boa Vista, waar men de SP-344 kruist. Door São João da Boa Vista is de SP-342 een autosnelweg, tot aan Águas da Prata De weg voert dan noordoostwaarts door een laag gebergte naar de grens met Minas Gerais. De BR-267 gaat dan verder naar Poços de Caldas.

Geschiedenis

Het is niet bekend wanneer de snelweg is aangelegd, mogelijk in de jaren 80. Het was al een autosnelweg tussen Mogi Guaçu en Espírito Santo do Pinhal voordat de weg in 1998 onder concessie is gebracht. Kort na de ingang van de concessie zijn de enkelbaans delen van de SP-342 tussen Espírito Santo do Pinhal en São João da Boa Vista en ten noorden van Águas da Prata van 2+1 rijstroken voorzien.

Circa 2006-2008 is het traject door São João da Boa Vista verbreed naar 2x2 rijstroken en een autosnelweg geworden. Op 29 juni 2013 werd de verdubbeling tussen São João da Boa Vista en Águas da Prata opgeleverd.[1]

Tol

Het deel tussen Mogi Guaçu en Espírito Santo do Pinhal is een tolweg, in het beheer van Renovias.[2] Er is sprake van een open tolsysteem met één tolstation.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 6.000 voertuigen tussen Mogi Guaçu en Espírito Santo do Pinhal en 6.000 voertuigen bij Águas da Prata.[3]

Referenties