Sluiskiltunnel

Uit Wegenwiki
Versie door Chris (overleg | bijdragen) op 9 aug 2011 om 11:55
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sluiskiltunnel
link={{{nummer}}}
Sluiskiltunnel.jpg
Kruist kanaal Gent - Terneuzen
Lengte 1.330 meter
Openstelling 2015
Intensiteit ? mvt/dag
Locatie {{{plaats}}}

De Sluiskiltunnel is een in aanleg zijnde verkeerstunnel in Zeeland, bij Terneuzen. De tunnel wordt onderdeel van de provinciale weg N62.

Kenmerken

De Sluiskiltunnel wordt een geboorde dubbelbuizige tunnel met 2 rijstroken per richting. De twee buizen worden 1.150 meter lang, het gesloten deel in totaal 1.330 meter. De tunnel ligt maximaal 33 meter beneden NAP, en kent een hellingspercentage van maximaal 4,5 procent. De tunnel is vergelijkbaar met de nabijgelegen Westerscheldetunnel. De tunnel gaat onder het kanaal van Gent naar Terneuzen door, en is onderdeel van een nieuw, ongelijkvloers tracé van de N62. De tunnel verbindt de Westerscheldetunnel direct met de Tractaatweg naaR Gent. De tunnel wordt vernoemd naar het dorp Sluiskil waarbij het komt te liggen, even ten zuiden van het grotere Terneuzen.

Referenties


Bruggen, tunnels en dammen in Zeeland en Zuid-Holland-Zuid

BrouwersdamGrevelingendamHaringvlietbrugHaringvlietdamHellegatsdamKrammerbrugOesterdamOosterscheldekeringPhilipsdamSluiskiltunnelTholensebrugVeerse GatdamVlaketunnelWesterscheldetunnelZandkreekdamZeelandbrug