Hoofdmenu openen
Georgia 141.svg
SR-141 GA map.png
SR-141
Begin Atlanta
Einde Cumming
Lengte 45 km

De State Route 141 is een State Route in de Amerikaanse staat Georgia. De weg ligt geheel in de agglomeratie Atlanta, en verbindt het noordoostelijke voorstedengebied met het centrum van Atlanta. De route is 45 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg begint in het noorden van Atlanta, en kruist al snel de State Route 400, een tolsnelweg. De weg heet hier de Peachtree Road. Het is een vrij belangrijke hoofdweg, al zal het doorgaande verkeer eerder van de Interstate 85 gebruikmaken. In Chamblee doorkruist men een groot industriegebied, en kruist men de Interstate 285, de ringweg van Atlanta. Hierna begint het snelweggedeelte, de Peachtree Industrial Boulevard. Er zijn 2x3 rijstroken beschikbaar voor het verkeer. Het snelweggedeelte duurt echter maar een paar kilometer, daarna begint de Peachtree Parkway, een Parkway door de noordoostelijke voorsteden. De weg telt hier 2x2 rijstroken met gelijkvloerse kruisingen. De weg eindigt dan op de US 19, de snelweg vanaf Atlanta naar Coal Mountain.

Geschiedenis

Het snelweggedeelte ten noordoosten van de I-285 is een upgrade van de bestaande Peachtree Industrial Boulevard, en is in 1996 opengesteld, op tijd voor de Olympische Spelen in Atlanta dat jaar. Het is tevens de meest recente nieuwe snelweg in de regio.

Verkeersintensiteiten

Het snelweggedeelte verwerkt 110.000 voertuigen per etmaal.

Referenties


Freeways in Atlanta

       

        


Ronald Reagan ParkwayCanton Road ConnectorSugarloaf Parkway