State Route 18 in California

Uit Wegenwiki
Versie door Tobias (overleg | bijdragen) op 21 jul 2015 om 14:04 (gereed kwamen -> gereedkwamen)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
California 18.svg
SR-18 CA map.png
SR-18
Begin San Bernardino
Einde Pearblossom
Lengte 117 mi
Lengte 189 km
Route

Centrum.svg San Bernardino California 66.svg

Afslagsymbool.svg I-210.svg

Centrum.svg Lake Arrowhead

Centrum.svg Running Springs

Centrum.svg Big Bear Lake

Centrum.svg Big Bear

Centrum.svg Lucerne Valley

Centrum.svg Apple Valley

Centrum.svg Victorville

Afslagsymbool.svg I-15.svg

Centrum.svg Mountain View Acres

Centrum.svg Pearblossom

De State Route 18 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een route door Southern California, vanaf San Bernardino dwars door de bergen naar de Mojave Desert en dan westwaarts tot nabij Pearblossom. De State Route 18 is 189 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 18 begint in de stad San Bernardino, één van de belangrijkere steden in het Inland Empire ten oosten van Los Angeles. In de bebouwde kom van San Bernardino is de State Route 18 grotendeels een vijfstrooks weg met center turn lane. De weg volgt dan een spectaculaire stijging de San Bernardino Mountains in. Dit deel telt 2x2 rijstroken en is deels ongelijkvloers. Via scherpe bochten stijgt de weg over korte afstand van 400 naar 1.300 meter hoogte, dit deel heet de Rim of the World Highway.

Daarna volgt een spectaculaire route langs de ravijnen van de San Bernardino Mountains, hoog boven de stad. Dit deel ontsluit tal van vakantiedorpen en toeristische bestemmingen rond het Lake Arrowhead. Dit deel is enkelbaans. De weg stijgt dan nog verder en loopt tot boven de 2.000 meter hoogte, waar zelfs skigebieden zijn. De weg volgt een bochtige spectaculaire route rond een canyon en loopt dan langs het Big Bear Lake, een hooggelegen stuwmeer op bijna 2.100 meter hoogte.

Na Big Bear buigt de State Route 18 naar het noorden af en daalt dan bijna 1.000 meter af naar de Mojave Desert, waarbij het landschap drastisch veranderd van bossen naar woestijn. Hier is ook weinig bebouwing. De weg voert noordwaarts tot het gehucht Lucerne Valley en buigt dan naar het westen af, en voert dan door Apple Valley en Victor Valley, verre suburbs van Los Angeles. In Victorville telt de weg 2x2 rijstroken of vijf rijstroken met een center turn lane. Men kruist dan de Interstate 15. De State Route 18 voert dan verder westwaarts door de woestijn op circa 1.000 meter hoogte, met lange rechte stukken. Dit deel van de weg is enkelbaans. In de omgeving staat veel verspreide bebouwing. Ten oosten van het gehucht Pearblossom gaat de State Route 18 dan over in de State Route 138 richting Palmdale.

Geschiedenis

De State Route 18 bestaat grotendeels al sinds 1917, toen het nummer werd toegekend. Kleine delen van de route in San Bernardino zijn geschrapt nadat de freeways gereedkwamen. Bijzonder is de Rim of the World Highway ten noorden van San Bernardino. De weg stijgt hier over korte afstand bijna 1.000 meter als een 2x2 divided highway. Dit deel is al in de jaren '80 of eerder als zodanig aangelegd om de toeristengebieden in de San Bernardino Mountains te ontsluiten.

Toekomst

Het deel in de Mojave Desert moet op termijn vervangen worden door de High Desert Corridor, een nieuw te bouwen freeway van Palmdale tot Apple Valley.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 16.000 tot 25.000 voertuigen op het deel van San Bernardino tot Lake Arrowhead. Het deel verder tot Big Bear Lake telt zo'n 6.000 voertuigen per dag. Het rustigste deel is van Big Bear tot Lucerne Valley, hier rijden amper 2.000 voertuigen per dag. Dit stijgt sterk naar 25.000 tot 42.000 voertuigen per dag in Victorville. Het deel ten westen van de US 395 telt ruim 5.000 voertuigen per dag.

Externe links

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.