Hoofdmenu openen
Florida 5.svg
Blank.png
SR-5
Begin Jacksonville
Einde Jacksonville
Lengte 1 mi
Lengte 1,5 km

De State Route 5 of SR-5 is een state route in de Amerikaanse staat Florida. De weg is grotendeels niet bewegwijzerd en is het administratieve nummer van de US 1. De snelweg vormt een zuidelijke invalsweg van het centrum van de stad Jacksonville. De route is 1,5 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 5 begint als freeway met 2x2 rijstroken op het knooppunt met de Interstate 95 ten zuiden van de St. Johns River en voert dan over de Main Street Bridge het centrum in, waar de State Route 5 splitst in een aantal verbindingen naar het stratennet van Jacksonville.

Geschiedenis

De State Route 5 is het administratieve nummer van de US 1 in Florida, die van Key West naar de grens met Georgia loopt. Meestal is dit een secundaire weg parallel aan de Interstate 95. Door Jacksonville vormt de State Route 5 een freeway.

In juli 1941 opende de Main Street Bridge bij Downtown Jacksonville over de St. Johns River voor het verkeer. In 1958 opende het zuidelijke aansluitende deel tot I-95 voor het verkeer. In 1978 openden de flyovers aan de noordkant van de brug naar de verschillende straten in het centrum van Jacksonville.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 18.000 voertuigen over de Main Street Bridge over de St. Johns River.[1]

Referenties