Straatkolk: verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 1: Regel 1:
Een straatkolk is (in de volksmond meestal 'putje' genoemd) is een bak (meestal van kunststof of beton) met een gietijzeren rooster aan de bovenkant die in een molgoot wordt meegestraat en dient voor het afvoeren van hemelwater naar de riolering. Een kolk zit dus met een eigen leiding aangesloten op de riolering en maakt geen deel uit van de riolering zelf. Er is ook nog de [[trottoirkolk]], speciaal ontworpen om meegestraat te worden in [[trottoirband|trottoirbanden]].
+
Een straatkolk is (in de volksmond meestal 'putje' genoemd) is een bak (meestal van kunststof of beton) met een gietijzeren rooster aan de bovenkant die in een molgoot wordt meegestraat en dient voor het afvoeren van hemelwater naar de riolering. Een kolk is met een aparte leiding aangesloten op de riolering en maakt geen deel uit van de riolering zelf. Er is ook nog de [[trottoirkolk]], speciaal ontworpen om meegestraat te worden in [[trottoirband|trottoirbanden]].
 
[[Categorie:Begrippen]]
 
[[Categorie:Begrippen]]
  
 
[[Categorie:Wegbouwkunde]]
 
[[Categorie:Wegbouwkunde]]

Versie van 17 sep 2010 21:49

Een straatkolk is (in de volksmond meestal 'putje' genoemd) is een bak (meestal van kunststof of beton) met een gietijzeren rooster aan de bovenkant die in een molgoot wordt meegestraat en dient voor het afvoeren van hemelwater naar de riolering. Een kolk is met een aparte leiding aangesloten op de riolering en maakt geen deel uit van de riolering zelf. Er is ook nog de trottoirkolk, speciaal ontworpen om meegestraat te worden in trottoirbanden.