Hoofdmenu openen
E4 RP.svg
Subic - Clark - Tarlac Expressway map.png
-
Begin Olongapo City
Einde Tarlac
Lengte 94 km

De Subic - Clark - Tarlac Expressway, ook wel bekend als de SCTEx of E4 is een expressway in de Filippijnen. De snelweg vormt een noord-zuidroute tussen Subic Bay Freeport Zone bij Olongapo City, de Clark Special Economic Zone in Angeles en Tarlac City. De snelweg is 94 kilometer lang.

Routebeschrijving

 
De SCTEx.

De snelweg begint in het havengebied dat Subic Bay heet, vlakbij de stad Olongapo City. Het eerste deel van de route is enkelbaans met 1x2 of 2+1 rijstroken, maar verbreedt al snel naar 2x2 rijstroken. De snelweg voert eerst oostwaarts, parallel aan een gebergte, om dan naar het noorden te draaien. De snelweg kent relatief weinig aansluitingen. Rond Angeles zijn meer aansluitingen, hier is de Clark Special Economic Zone. Een verbindingsweg geeft toegang tot de North Luzon Expressway naar Manila. De snelweg voert verder noordwaarts door vrij vlak plattelandsgebied, waarna de snelweg ten oosten van Tarlac City eindigt.

Geschiedenis

De aanleg van de snelweg begon in april 2005, en op 18 maart 2008 werd het zuidelijk deel tussen Subic Bay en Clark opengesteld over 64 kilometer. Op 25 juli 2008 werd het noordelijke deel tot Tarlac City geopend over 30 kilometer. In 2014 is het nummer E4 toegekend aan de snelweg.[1]

Referenties