Hoofdmenu openen
S6.png
Anhui S6 map.png
S06
Begin Suzhou
Einde Luyi
Lengte 39 + 52 km

De Sudeng Expressway is een provinciale expressway in China, gelegen in de provincie Anhui. De snelweg vormt een oost-westroute door het noorden van de provincie, vanaf Suzhou tot de grens met Henan bij Luyi. De snelweg wordt onderbroken door een stuk van Henan, waar de route de Yongdeng Expressway heet. De route is 39 + 52 kilometer lang, een gezamenlijke lengte van 91 kilometer. De snelweg is onderdeel van de langere Yanluo Expressway (G1516).

Routebeschrijving

Bij Suzhou gaat de Sisu Expressway uit Sihong over in de Sudeng Expressway, ter hoogte van het knooppunt met de Jingtai Expressway. De snelweg voert noordwestwaarts door de dichtbevolkte vlaktes van noordelijk Anhui en bereikt na ruim 50 kilometer de grens met Henan. De route door Henan heet de Yongdeng Expressway en verloopt zo'n 45 kilometer over het grondgebied van Henan, waarna de snelweg weer in Anhui komt, rond de stad Bozhou, waar de Jiguang Expressway gekruist wordt. Daarna bereikt men bij Luyi opnieuw de grens met Henan en gaat de route als de Yongdeng Expressway weer verder naar Xuchang.

Geschiedenis

Het deel rond Bozhou is het oudste en is circa 2011 opengesteld voor het verkeer. Op 24 december 2012 opende een 52 kilometer lang oostelijk deel tussen Suzhou en de grens met Henan voor het verkeer. Sinds 2013 is de snelweg onderdeel van de Yanluo Expressway (G1516).

Referenties