Hoofdmenu openen

Suiguang Expressway

S18.png
Sichuan Suiguang Expressway map.png
S18
Begin Suining
Einde Guang'an
Lengte 103 km

De Suiguang Expressway (Chinees: 遂广高速公路), voluit de Suining - Guang'an Expressway (Chinees: 遂宁-广安高速公路) is een provinciale expressway in China, gelegen in de provincie Sichuan. De snelweg vormt een oost-westroute in het oosten van de provincie, van Suining tot Guang'an waar de snelweg naar vernoemd is. De Suiguang Expressway is 103 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint ten oosten van de stad Suining op de Chengyu Ring Expressway (G93). De snelweg voert oostwaarts door een gebied met lage heuvels, met veel kleine dorpjes, maar weinig grotere plaatsen. De snelweg passeert net ten noorden van de regio Chongqing langs. Nabij Wusheng kruist men de Lanhai Expressway (G75). De snelweg voert verder oostwaarts over het platteland, dat veel kleine hoogteverschillen kent. Vlak voor het eindpunt Guang'an kruist men nog twee snelwegen, de Yinkun Expressway (G85) en het eindpunt op de Hurong Expressway (G42).

Geschiedenis

De snelweg opende op 26 december 2015 voor het verkeer, in eerste instantie als testopening.[1] De snelweg verkort de afstand tussen Suining en Guang'an met 50 kilometer. Sinds 2019 is een groot deel onderdeel van de Guanglu Expressway (G8515) en een deel van de Guanghong Expressway (S40).

Referenties