Sunshine Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sunshine Bridge
Louisiana 70.svg
Sunshine Bridge.jpg
Overspant Mississippi River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 2.510 meter
Hoofdoverspanning 251 meter
Hoogte brugdek 52 meter
Openstelling 00-08-1964
Verkeersintensiteit 22.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

Niet te verwarren met de Sunshine Skyway Bridge in Florida.

De Sunshine Bridge is een cantilever vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Louisiana. De brug overspant de Mississippi River.

Kenmerken

De Sunshine Bridge is oost-west georiënteerd en overspant de Mississippi River bij Donaldsonville. De brug is in totaal 2.510 meter lang, waarvan de hoofdoverspanning 251 meter bedraagt. Het brugdek ligt maximaal 52 meter boven de rivier en heeft 2x2 rijstroken van de State Route 70. De brug verwerkt regionaal verkeer ten zuiden van de hoofdstad Baton Rouge. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

De brug is in de eerste helft van de jaren '60 aangelegd en in augustus 1964 opengesteld. Bij openstelling sloot de brug nog niet aan op andere wegen en werd een "bridge to nowhere" genoemd, alhoewel de brug dat imago later van zich af heeft weten te schudden, tegenwoordig wordt de brug redelijk intensief bereden voor een onderliggende verbinding. De brug was oorspronkelijk een tolweg, de tolheffing werd in 2001 geschrapt.

Verkeersintensiteiten

In 2012 reden dagelijks 22.000 voertuigen over de brug, relatief veel gezien het feit dat grotere plaatsen redelijk ver van de brug af liggen, en het vooral lokaal en regionaal verkeer is dat de Mississippi River hier kruist. In 2000, toen er nog tol geheven werd, maakten dagelijks 13.000 voertuigen van de brug gebruik.

Zie ook

Referenties