Surabaya - Gempol Toll Road: verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Geschiedenis)
 
Regel 26: Regel 26:
 
<center>snelweg onderbroken</center>
 
<center>snelweg onderbroken</center>
 
----
 
----
 
{{exit}} Kejapanan-North
 
 
{{exit}} Kejapanan-East
 
 
{{KP}} [[Gempol - Pasuruan Toll Road]]
 
 
{{exit}} Pandaan
 
 
}}
 
}}
De '''Surabaya - Gempol Toll Road''' is een [[toll road]] in [[Indonesië]]. De snelweg vormt een noord-zuidroute tussen Surabaya en Pandaan op oost-Java. De snelweg is 52 kilometer lang.
+
De '''Surabaya - Gempol Toll Road''' is een [[toll road]] in [[Indonesië]]. De snelweg vormt een noord-zuidroute tussen Surabaya en Gempol op oost-Java. De snelweg is 37 kilometer lang.
  
 
==Routebeschrijving==
 
==Routebeschrijving==
  
De snelweg begint op een groot verkeersplein in het noorden van Surabaya, bij de havens, en voert dan met 2x2 rijstroken zuidwaarts. Men kruist al snel de [[Surabaya - Gresik Toll Road]], waarna de snelweg 2x3 rijstroken telt. De snelweg voert door de buitenwijken van Surabaya, die grotendeels uit moderne woonwijken met vrijstaande huizen of rijtjeshuizen bestaan. De snelweg voert ten westen van de luchthaven van Surabaya langs, en passeert daarna een dichtbevolkt gebied ten zuiden van de stad. De snelweg eindigt tijdelijk op de hoofdweg van Surabaya naar Malang, het laatste stuk tot Gempol is onderbroken vanwege een modderstroom. Hier zijn alleen de parallelwegen beschikbaar. Zuidelijk van de moddervulkaan verloopt de snelweg langs Gempol en kruist de [[Gempol - Pasuruan Toll Road]]. Zuidelijker eindigt de snelweg bij Pandaan.
+
De snelweg begint op een groot verkeersplein in het noorden van Surabaya, bij de havens, en voert dan met 2x2 rijstroken zuidwaarts. Men kruist al snel de [[Surabaya - Gresik Toll Road]], waarna de snelweg 2x3 rijstroken telt. De snelweg voert door de buitenwijken van Surabaya, die grotendeels uit moderne woonwijken met vrijstaande huizen of rijtjeshuizen bestaan. De snelweg voert ten westen van de luchthaven van Surabaya langs, en passeert daarna een dichtbevolkt gebied ten zuiden van de stad. De snelweg eindigt tijdelijk op de hoofdweg van Surabaya naar Malang, het laatste stuk tot Gempol is onderbroken vanwege een modderstroom. Hier zijn alleen de parallelwegen beschikbaar. Zuidelijk van de moddervulkaan heet de snelweg de [[Gempol - Pandaan Toll Road]], en kruist de [[Gempol - Pasuruan Toll Road]].  
  
 
==Geschiedenis==
 
==Geschiedenis==
  
 
De snelweg is in 1986 opengesteld voor het verkeer tussen Surabaya en Kejapanan, en maakte de toegang tot de havens van Surabaya een stuk gemakkelijker. In mei 2006 ontstond onder de snelweg ten zuiden van Sidoarjo een moddervulkaan, die sindsdien actief is en het gehele gebied onder de modder heeft bedekt.<ref>[http://en.wikipedia.org/wiki/Sidoarjo_mud_flow Sidoarjo mud flow | en.wikipedia.org]</ref> In 2012 opende een nieuw tracé rond deze moddervulkaan, in eerste instantie alleen de parallelwegen. Het noordelijk deel van de snelweg werd daarmee effectief ingekort van 43 tot 37 kilometer.
 
De snelweg is in 1986 opengesteld voor het verkeer tussen Surabaya en Kejapanan, en maakte de toegang tot de havens van Surabaya een stuk gemakkelijker. In mei 2006 ontstond onder de snelweg ten zuiden van Sidoarjo een moddervulkaan, die sindsdien actief is en het gehele gebied onder de modder heeft bedekt.<ref>[http://en.wikipedia.org/wiki/Sidoarjo_mud_flow Sidoarjo mud flow | en.wikipedia.org]</ref> In 2012 opende een nieuw tracé rond deze moddervulkaan, in eerste instantie alleen de parallelwegen. Het noordelijk deel van de snelweg werd daarmee effectief ingekort van 43 tot 37 kilometer.
 
Op 18 mei 2015 opende een zuidwaartse verlenging van 15 kilometer van Gempol tot Pandaan voor het verkeer.<ref>[http://www.thejakartapost.com/news/2014/07/22/jasa-marga-open-new-toll-roads-year.html Jasa Marga to open new toll roads this year | thejakartapost.com]</ref><ref>[http://www.jpnn.com/read/2014/11/17/270282/Tol-Gempol-Pandaan-Beroperasi-Januari- Tol Gempol-Pandaan Beroperasi Januari | jpnn.com]</ref><ref>[http://www.jawapos.com/baca/artikel/17189/tahap-awal-tol-gempolpandaan-kelar Tahap Awal Tol Gempol–Pandaan Kelar | jawapos.com]</ref>
 
  
 
==Toekomst==
 
==Toekomst==

Huidige versie van 12 jun 2015 om 10:01

Motorway.svg
Surabaya - Gempol Toll Road.svg
-
Begin Surabaya
Einde Gempol
Lengte 52 km
Route

Rotonde.svg Port of Surabaya

Knooppuntsymbool.svg Surabaya - Gresik Toll Road

Afslagsymbool.svg West Surabaya

Afslagsymbool.svg Central Surabaya

Afslagsymbool.svg Wiyung

Afslagsymbool.svg South Surabaya

Afslagsymbool.svg Sidoarjo

Afslagsymbool.svg Porong


snelweg onderbroken

De Surabaya - Gempol Toll Road is een toll road in Indonesië. De snelweg vormt een noord-zuidroute tussen Surabaya en Gempol op oost-Java. De snelweg is 37 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint op een groot verkeersplein in het noorden van Surabaya, bij de havens, en voert dan met 2x2 rijstroken zuidwaarts. Men kruist al snel de Surabaya - Gresik Toll Road, waarna de snelweg 2x3 rijstroken telt. De snelweg voert door de buitenwijken van Surabaya, die grotendeels uit moderne woonwijken met vrijstaande huizen of rijtjeshuizen bestaan. De snelweg voert ten westen van de luchthaven van Surabaya langs, en passeert daarna een dichtbevolkt gebied ten zuiden van de stad. De snelweg eindigt tijdelijk op de hoofdweg van Surabaya naar Malang, het laatste stuk tot Gempol is onderbroken vanwege een modderstroom. Hier zijn alleen de parallelwegen beschikbaar. Zuidelijk van de moddervulkaan heet de snelweg de Gempol - Pandaan Toll Road, en kruist de Gempol - Pasuruan Toll Road.

Geschiedenis

De snelweg is in 1986 opengesteld voor het verkeer tussen Surabaya en Kejapanan, en maakte de toegang tot de havens van Surabaya een stuk gemakkelijker. In mei 2006 ontstond onder de snelweg ten zuiden van Sidoarjo een moddervulkaan, die sindsdien actief is en het gehele gebied onder de modder heeft bedekt.[1] In 2012 opende een nieuw tracé rond deze moddervulkaan, in eerste instantie alleen de parallelwegen. Het noordelijk deel van de snelweg werd daarmee effectief ingekort van 43 tot 37 kilometer.

Toekomst

Rond de moddervulkaan van Sidoarjo zijn alleen de parallelwegen aangelegd die niet ongelijkvloers zijn. Er is ruimte in de middenberm om de hoofdrijbanen aan te leggen.

Referenties

Flag of Indonesia.svg Toll Roads in Indonesië Flag of Indonesia.svg

Trans-Java Toll RoadTrans-Sumatra Toll Road

Java

Antasari - Depok Toll RoadBali Toll RoadBatang - Semarang Toll RoadBecakayu Toll RoadBogor Toll RoadCiawi - Sukabumi Toll RoadCijago Toll RoadCipularang Toll RoadCisumdawu Toll RoadGempol - Pandaan Toll RoadJagorawi Toll RoadJakarta - Cikampek Toll RoadJakarta - Serpong Toll RoadJakarta - Tangerang Toll RoadJakarta Inner Ring RoadJakarta Outer Ring RoadJakarta Outer Ring Road 2Kanci - Pejagan Toll RoadKertosono - Mojokerto Toll RoadMojokerto - Surabaya Toll RoadPadaleunyi Toll RoadPalikanci Toll RoadPandaan - Malang Toll RoadPasuruan - Probolinggo Toll RoadPejagan - Pemalang Toll RoadPemalang - Batang Toll RoadSedyatmo Toll RoadSemarang - Solo Toll RoadSemarang Toll RoadSoroja Toll RoadSurabaya - Gempol Toll RoadSurabaya - Gresik Toll RoadTangerang - Merak Toll RoadTanjung Priok Access Road

Sumatra

Bakter Toll RoadBelmera Toll RoadMedan - Binjai Toll RoadMedan - Kuala Namu - Tebing Tinggi Toll RoadPalindra Toll RoadSigli - Banda Aceh Toll RoadTerbanggi Besar - Pematang Panggang Toll Road

Kalimantan

Balikpapan - Samarinda Toll Road