Suurhoffbrug

Uit Wegenwiki
Versie door Chris (overleg | bijdragen) op 24 mrt 2012 om 17:29 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox tunnel | tunnelnaam = Suurhoffbrug | wegnummer = NLN015.svg | nummer = A15_(Nederland) | map = blank.png | afbeelding = Suurhoffbrug.jpg | lengte = 233 me...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Suurhoffbrug
NLN015.svg
Suurhoffbrug.jpg
Kruist Hartelkanaal
Lengte 233 meter
Openstelling 1972
Intensiteit 18.000 mvt/dag
Locatie {{{plaats}}}

De Suurhoffbrug is een liggerbrug en basculebrug in Nederland, gelegen in het Rotterdams havengebied. De brug steekt hier het Hartelkanaal over. Over de brug verloopt de N15.

Kenmerken

De Suurhoffbrug overspant het Hartelkanaal en is de laatste brug van de N15 voordat men de Maasvlakte bereikt. De brug is een combinatie van een stalen liggerbrug en een basculebrug. Het beweegbare gedeelte ligt aan de noordzijde van het Hartelkanaal. De N15 telt ter plekke 2x2 rijstroken en verloopt over het algemeen oost-west, parallel aan het Hartelkanaal, maar steekt hier via twee redelijk scherpe bochten het Hartelkanaal over. Het is tevens de westelijkste overspanning over het Hartelkanaal. Aan de oostzijde van de brug is een verbinding voor langzaam verkeer, aan de westzijde verloopt een dubbelspoor spoorlijn over een aparte stalen tuibrug die direct naast de verkeersbrug ligt. Naast de brug staat een markante olieraffinaderij.

Geschiedenis

De Suurhoffbrug is aangelegd toen het Hartelkanaal begin jaren '70 gegraven werd. De brug opende in 1972 voor het verkeer, direct met 2x2 rijstroken, in tegenstelling tot de nabijgelegen Dintelhavenbrug, die nog tot 2000 enkelbaans was. De N15 was destijds nog geen ongelijkvloerse weg, zowel de aansluiting met de D'Arcyweg en de N218 waren gelijkvloers. De spoorbrug is iets later naast de verkeersbrug gebouwd, dit gebeurde in 1973, dus een jaar later. De bruggen zijn in 1982 45 centimeter opgevijzeld voor een grotere doorvaarthoogte voor de scheepvaart. De N15 is pas later omgebouwd tot een ongelijkvloerse autoweg. Dit gebeurde in 2005. Beide bruggen hebben de naam Suurhoffbrug en zijn vernoemd naar de minister Suurhoff (1905 - 1967).

Toekomst

In 2015 wordt de N15 omgenummerd tot A15. Aan de Suurhoffbrug zal niets veranderd worden.

Verkeersintensiteiten

In 2006 maakten dagelijks circa 18.000 voertuigen van de Suurhoffbrug gebruik.

Referenties


Bruggen en tunnels in de regio Rotterdam & Drechtsteden

Bruggen: AlgerabrugBotlekbrugBrug over de NoordCalandbrugDintelhavenbrugErasmusbrugHarmsenbrugHartelbrugMerwedebrug (Papendrecht)SpijkenisserbrugStadsbrug Zwijndrecht

SuurhoffbrugVan BrienenoordbrugWantijbrugWillemsbrug

Tunnels: Hollandtunnel (Aalkeettunnel) • Maasdeltatunnel (Blankenburgtunnel) • KetheltunnelTunnel Lage Bergse Bos

BeneluxtunnelBotlektunnelDrechttunnelHeinenoordtunnelKiltunnelMaastunnelNoordtunnelThomassentunnel