Hoofdmenu openen

Tangerang - Merak Toll Road

Motorway.svg
Tangerang - Merak Toll Road.svg
-
Begin Tangerang
Einde Merak
Lengte 73 km

De Tangerang - Merak Toll Road is een toll road in Indonesië. De snelweg vormt een oost-westroute over het westen van het eiland Java, vanaf Tangerang tot de havenstad Merak. Het is een voortzetting van de Jakarta - Tangerang Toll Road. De snelweg is 73 kilometer lang.

Inhoud

Routebeschrijving

Ter hoogte van de grote voorstad Tangerang gaat de Jakarta - Tangerang Toll Road uit Jakarta over in de snelweg naar Merak. De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert door dichtbevolkt gebied, maar de afritdichtheid van de snelweg is vrij laag, de aansluitingen liggen vrij ver uit elkaar. Het is een moderne autosnelweg die op enige afstand van de noordkust van Java naar het westen loopt. Naar het zuiden liggen lage bergen, prominent de 1.778 meter hoge vulkaan Karang. De stad Serang wordt met twee aansluitingen bedient, dit is tevense de grootste stad langs de snelweg. In Merak eindigt de snelweg, vanwaar men via een veerdienst naar Bakauheni op het eiland Sumatra kan.

Geschiedenis

De Tangerang - Merak Toll Road was de tweede tolweg die aangelegd werd in Indonesië. In 1981 begon de aanleg, en de snelweg werd in 1984 opengesteld.

Toekomst

Sunda Strait Bridge

Al jaren wordt er gedacht over een vaste oeververbinding tussen de eilanden Java en Sumatra. Momenteel gaat dit per veerdienst, waar gemiddeld 55.000 personen per dag gebruik van maken. In 2007 is een vaste brugverbinding goedgekeurd door de Indonesische overheid. Het project kost 10 miljard dollar, en zou een brug van 26 kilometer vereisen. Een grote uitdaging is de seismische activiteit in dit gebied. Het project is in 2014 echter bevroren.[1]

Referenties