Trysfjordbrug: verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 24: Regel 24:
 
==Toekomst==
 
==Toekomst==
  
De Trysfjordbrug is onderdeel van de bouw van de [[E39 (Noorwegen)|E39]] als autosnelweg tussen Kristiansand-Vest en Mandal-Øst.<ref>[https://www.fvn.no/nyheter/i/V78bl/Slik-blir-Trysfjordbroa-og-Sognetunnelen Slik blir Trysfjordbroa og Søgnetunnelen | fvn.no]</ref> Het is de grootste brug van dit traject en wordt één van de grootste kokerbruggen ter wereld. De bouw van de E39 wordt uitgevoerd door [[Nye Veier]].<ref>[https://www.nyeveier.no/prosjekter/e39-soervest/e39-kristiansand-vest-mandal-oest E39 Kristiansand vest – Mandal øst | nyeveier.no]</ref> De bouw van de brug moet in oktober 2018 starten en eind 2022 opengesteld worden.
+
De Trysfjordbrug is onderdeel van de bouw van de [[E39 (Noorwegen)|E39]] als autosnelweg tussen Kristiansand-Vest en Mandal-Øst.<ref>[https://www.fvn.no/nyheter/i/V78bl/Slik-blir-Trysfjordbroa-og-Sognetunnelen Slik blir Trysfjordbroa og Søgnetunnelen | fvn.no]</ref> Het is de grootste brug van dit traject en wordt één van de grootste kokerbruggen ter wereld. De bouw van de E39 wordt uitgevoerd door [[Nye Veier]].<ref>[https://www.nyeveier.no/prosjekter/e39-soervest/e39-kristiansand-vest-mandal-oest E39 Kristiansand vest – Mandal øst | nyeveier.no]</ref> De bouw van de brug startte in november 2018, en de brug moet in oktober 2022 worden geopend.
 +
 
 +
==Zie ook==
 +
 
 +
* [[Skoftelandbrug]]
  
 
==Referenties==
 
==Referenties==

Huidige versie van 7 mrt 2019 om 20:32

Trysfjordbrua
E39 NO.svg
Trysfjordbrug ontwerp.png
Overspant Trysfjord
Rijstroken 2x2
Totale lengte 520 meter
Hoofdoverspanning 260 meter
Hoogte brugdek 60 meter
Openstelling 2022
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

Niet te verwarren met de Tresfjordbrug (E136).

De Trysfjordbrug is een geplande kokerbrug in Noorwegen, gelegen tussen Kristiansand en Mandal als onderdeel van de E39.

Kenmerken

De Trysfjordbrug is een grote betonnen kokerbrug, met een totale lengte van 520 meter, met een hoofdoverspanning van 260 meter en zijoverspanningen van 130 meter. Het brugdek ligt maximaal 60 meter boven het Trysfjord. Het zijn feitelijk twee identieke bruggen naast elkaar, de E39 is een autosnelweg met 2x2 rijstroken en een maximumsnelheid van 110 km/h. De Trysfjordbrug is één van de langste kokerbruggen ter wereld.

Toekomst

De Trysfjordbrug is onderdeel van de bouw van de E39 als autosnelweg tussen Kristiansand-Vest en Mandal-Øst.[1] Het is de grootste brug van dit traject en wordt één van de grootste kokerbruggen ter wereld. De bouw van de E39 wordt uitgevoerd door Nye Veier.[2] De bouw van de brug startte in november 2018, en de brug moet in oktober 2022 worden geopend.

Zie ook

Referenties