Tunnelcategorie: verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (spelfout)
k (link ingevoegd)
Regel 1: Regel 1:
Een '''tunnelcategorie''' is een Europese categorisering voor tunnels met betrekking op het vervoer van gevaarlijke stoffen. Het vervoer van gevaarlijke stoffen is niet zomaar in alle tunnels toegestaan. Er wordt gewerkt met de categorie A tot en met E, waarbij bij categorie A geen restricties zijn en bij E bijna alle gevaarlijke stoffen verboden zijn. Het vrachtverkeer met gevaarlijke stoffen moet dan via alternatieve routes uitwijken. Sinds 1 januari 2010 moeten alle tunnels in Nederland gecategoriseerd zijn. De lettercoderingen vervangen het oude Nederlandse systeem van categorieën I en II.
+
Een '''tunnelcategorie''' is een Europese categorisering voor [[tunnel|tunnels]] met betrekking op het vervoer van gevaarlijke stoffen. Het vervoer van gevaarlijke stoffen is niet zomaar in alle tunnels toegestaan. Er wordt gewerkt met de categorie A tot en met E, waarbij bij categorie A geen restricties zijn en bij E bijna alle gevaarlijke stoffen verboden zijn. Het vrachtverkeer met gevaarlijke stoffen moet dan via alternatieve routes uitwijken. Sinds 1 januari 2010 moeten alle tunnels in Nederland gecategoriseerd zijn. De lettercoderingen vervangen het oude Nederlandse systeem van categorieën I en II.
  
 
==Lijst van tunnels==
 
==Lijst van tunnels==

Versie van 18 sep 2012 11:27

Een tunnelcategorie is een Europese categorisering voor tunnels met betrekking op het vervoer van gevaarlijke stoffen. Het vervoer van gevaarlijke stoffen is niet zomaar in alle tunnels toegestaan. Er wordt gewerkt met de categorie A tot en met E, waarbij bij categorie A geen restricties zijn en bij E bijna alle gevaarlijke stoffen verboden zijn. Het vrachtverkeer met gevaarlijke stoffen moet dan via alternatieve routes uitwijken. Sinds 1 januari 2010 moeten alle tunnels in Nederland gecategoriseerd zijn. De lettercoderingen vervangen het oude Nederlandse systeem van categorieën I en II.

Lijst van tunnels

Tunnel Locatie Categorie[1]
Roertunnel A73 bij Roermond A
Schipholtunnel A4 bij Schiphol A
Swalmentunnel A73 bij Swalmen A
Beneluxtunnel A4 bij Rotterdam C
Coentunnel A10 bij Amsterdam C
Drechttunnel A16 bij Dordrecht C
Kiltunnel N217 bij Dordrecht C
Noordtunnel A15 bij Alblasserdam C
Sijtwendetunnel N14 bij Leidschendam C
Thomassentunnel N15 bij Rozenburg C
Westerscheldetunnel N62 bij Terneuzen C
Wijkertunnel A9 bij Beverwijk C
Zeeburgertunnel A10 bij Amsterdam C
Botlektunnel A15 bij Spijkenisse D
Heinenoordtunnel A29 bij Barendrecht D
Hubertustunnel N14 bij Den Haag D
IJtunnel S116 in Amsterdam D
Koningstunnel in Den Haag D
Maasboulevardtunnel in Maastricht D
Maastunnel in Rotterdam D
Piet Heintunnel in Amsterdam D
Velsertunnel A22 bij IJmuiden D
ArenAtunnel in Amsterdam E

Referenties