Hoofdmenu openen
US 101 (CA).svg
US 101 CA map.png
US 101
Begin Los Angeles
Einde Smith River
Lengte 808 mi
Lengte 1.300 km

De US 101 (One-o-One) is een US Highway in de Amerikaanse staat California. De US Highway is de langste in de staat California met 1300 kilometer lengte. De snelweg voert langs de westkust, van Los Angeles via San Jose en San Francisco naar de grens met Oregon bij Smith River. De snelweg loopt wat verder landinwaarts. Direct langs de kust loopt de Pacific Coast Highway. De snelweg varieert van een rustige kustroute tot een drukke forenzenroute, met name in Los Angeles, en rond het Bay Area bij San Jose en San Francisco. Grote delen van de US 101 zijn uitgebouwd tot snelwegstandaard.

Inhoud

Routebeschrijving

 
De US 101 nabij Carpinteria.

Hollywood Freeway

zie Hollywood Freeway voor het hoofdonderwerp.

De US 101 begint op het grote East Los Angeles Interchange, een knooppunt tussen de Interstate 5, Interstate 10 en de State Route 60. De US 101 voert dan over de Hollywood Freeway in noordwestelijke richting, langs de oost- en noordzijde van Downtown Los Angeles en vervolgens door Hollywood. De snelweg voert hier over de 227 meter hoge Cahuenga Pass tot in de San Fernando Valley.

Ventura Freeway

zie Ventura Freeway voor het hoofdonderwerp.

De US 101 wisselt dan naar de Ventura Freeway, dit deel verloopt westwaarts door de zuidzijde van de San Fernando Valley, een stedelijk gebied dat het noorden van Los Angeles beslaat. De zeer drukke snelweg telt overwegend 2x5 rijstroken en kruist de Interstate 405 en verloopt vervolgens door wat kleinschaliger westelijke suburbs naar Oxnard en Ventura. Na Thousand Oaks daalt de US 101 af naar Camarillo en verloopt dan door het laagland door de steden Oxnard en Ventura. Daarna begint een schitterende route direct langs de Pacifische Oceaan, met bergen naar het noorden en zee naar het zuiden. Dit deel ligt buiten het stedelijk gebied van de regio Los Angeles.

Centraal California

 
De Gaviota Tunnel ten westen van Santa Barbara.

Dit gedeelte van de US 101 heet ook nog Ventura Freeway en verloopt in sommige gevallen op minder dan 10 meter van de zee. Na zo'n 25 kilometer komt men bij Carperintia, een klein stadje aan weerszijden van de US 101. Men komt hierna in Santa Barbara, een rijke stad met zo'n 90.000 inwoners. De huizenprijzen liggen hier veelal boven de miljoen dollar. Door de nabijheid van de bergen is het stedelijk gebied van Santa Barbara ongeveer 40 kilometer in de lengte uitgerekt en omvat diverse voorsteden.

Na Goleta zijn er enkele gelijkvloerse kruisingen, maar verkeerslichten vindt men niet tot aan San Francisco. Het komende deel tot San Jose is een lappendeken van snelwegtrajecten en vierstrooks hoofdwegen. Bij het gehucht Gaviota draait de US 101 landinwaarts, en ziet men de kust voorlopig niet meer terug. Even landinwaarts slaat de SR-1 of Pacific Coast Highway af, die wel dichter langs de kust loopt. Dit gedeelte van de US 101 bestaat uit een 2x2 hoofdweg, wat geen snelweg is, maar wel ongelijkvloerse kruisingen kent. Even na Los Alamos begint de snelwegstatus weer, en men passeert langs Santa Maria, een wat grotere stad op de route. In dit gedeelte van California liggen veel wijngaarden. Men passeert langs een klein stedelijk gebied, wat uit een viertal stadjes bestaat, en de US 101 loopt hier korstondig weer langs de kust. Dit gedeelte staat bekend als de Cabrillo Highway. Al snel draait de US 101 weer landinwaarts, en passeert men langs de regiostad San Luis Obispo. Stukken snelweg en gewone hoofdweg wisselen elkaar af. Men komt langs Paso Robles, een regiostad waar een afslag is naar de San Joaquin Valley, verder landinwaarts. Er zijn relatief weinig oost-westwegen hier, en al helemaal geen snelwegen. De eerstkomende mogelijkheid om per snelweg naar het oosten te gaan ligt pas bij Oakland, honderden kilometers naar het noorden. Hier staat de US 101 bekend als de El Camino Real (koninklijke weg). Hier is de US 101 over langere afstand weer een autosnelweg.

Men reist door het dal van de rivier de Salinas, met naar het westen de Coast Ranges, en naar het oosten het Diablo Range. Men passeert door Salinas, de eerste grote stad sinds Ventura, met 148.000 inwoners. Hier kan men afslaan naar de bekende badplaatsen Seaside en Monterey, die niet ver naar het westen liggen. Na Salinas heet de snelweg de South Valley Freeway, en is de poort naar het Bay Area, de grote agglomeratie rond de San Francisco Bay.

Southern Bay Area

zie Bayshore Freeway voor het hoofdonderwerp.

De US 101 volgt daarna de Bayshore Freeway door Silicon Valley. De snelweg voert door het oosten en noorden van de stad San Jose en kruist hier tal van verschillende autosnelwegen. Daarna begint de extreem drukke route over de oostzijde van het schiereiland naar San Francisco. Dit deel van de US 101 telt grotendeels 2x4 rijstroken en voert langs de luchthaven van San Francisco. In de stad San Francisco volgt een knooppunt met de Interstate 80, hierna slaat de US 101 af en gaat over in Van Ness Avenue.

Northern Bay Area

Het gedeelte door San Francisco zelf is geen autosnelweg. Men passeert City Hall en westelijk van diens centrum. De US 101 telt hier 6 rijstroken. Vlak voor de zee slaat de US 101 af naar het westen, en heet hier Lombard Street. Lombard Street is één van de bekendste straten van San Francisco, en is zeer steil. De wegdaalt 40 meter over de lengte van één huizenblok. Dit gedeelte ligt ten oosten van de US 101, en de 101 loopt over een wat vlakker gedeelte van Lombard Street. De weg gaat hier over in Richardson Avenue, en voert langs het Palace of Fine Arts, een bekende landmark in San Francisco. Hierna begint het snelweggedeelte van de US 101 weer, en loopt door de Presidio, een groot en bekend stadspark van San Francisco. Aan de noordkant van dit park ligt het tolplein naar de Golden Gate Bridge. Men komt hier over de wereldberoemde brug, die 6 rijstroken telt. Men verlaat hier de stad San Francisco, en komt in Marin County, waar een aantal kleine en dure suburbs liggen. In San Rafael eindigt de I-580 op de US 101, die vanuit Richmond en Oakland komt. Men komt door Novato, de laatste voorstad van de agglomeratie Bay Area.

Northern California

Dit deel van de US 101 heet de Redwood Highway, genaamd naar Redwood National Park, wat overigens nog wel zo'n 450 kilometer naar het noorden ligt. Van tijd tot tijd liggen er kleine stadjes langs de snelweg, waarvan de grootste Santa Rosa is. Dit is tevens de laatste grotere stad langs de US 101. Santa Rosa telt nog 148.000 inwoners. De US 101 slingert door het dal van de Russian rivier. Men komt hier midden in de Coast Ranges, het kustgebergte van California. Hier eindigt het snelweggedeelte tijdelijk, en versmalt ook naar één rijstrook per richting. Men passeert Ukiah, een regionaal stadje, en hier is de US 101 weer tijdelijk op snelwegstandaard. De weg verliest hierna weer zijn snelwegstatus, nu voor een wat langere afstand. In Willits is er voor het eerst in lange tijd weer een afslag naar het westen, naar Fort Bragg aan de kust. De wat drogere gebieden rond San Francisco maken hier plaats voor dichte bossen. De US 101 slingert hier door de bergen.

Ter hoogte van Cummings krijgt de weg weer snelwegstatus, welke hij blijft behouden voor de komende 160 kilometer. In Leggett bevindt zich een opvallende feature, hier kan men door een boom heen rijden. Dit is Chandelier Tree, bekend als "Drive Thru Tree". Hier voegt ook de SR-1 of Pacific Coast Highway tijdelijk in. Dit gebied bestaat uit uitgestrekte bossen en bergen. De snelweg loopt hier parallel aan de rivier de Eel. Men komt hier door de bossen van de Redwoods, enorme bomen. De parallelle straat staat ook bekend als de Avenue of the Giants. Dit gedeelte van de US 101 is wel een tegenstelling tot de woestijnen tussen San Francisco en Los Angeles, en de stedelijke gebieden van beide steden. De Redwoods kunnen wel 100 meter hoog worden. Na lange tijd door de bossen te hebben gereden, bereikt men de kuststad Eureka, de grootste plaats in de verre omgeving. De US 101 is hier gewoon onderdeel van het stratennet. Ter hoogte van Arcata slaat de SR-299 af richting Redding, welke over korte afstand een snelweg is. De US 101 zelf loopt hier over het strand. De stranden hier zijn vaak erg steil, en lopen soms 30 of 40 graden op vanuit zee. Geschikt voor massale recreatie is dit gebied niet. Af en toe heeft men spectaculaire uitzichten over de Pacific Ocean. Ook hier worden snelweggedeelten afgewisseld met gewone hoofdwegen.

Men komt hier in het Redwood National Park, bestaande uit Sequoia's en Redwoods. Ondanks dat het een nationaal park is, is de US 101 gedeelte wel snelweg, maar het is ook de enige weg in het National Park, en afslagen zijn er niet. Men kruist de rivier de Klamath, waar het gebergte langs de snelweg naar genoemd is. Alhoewel de US 101 hier op zeer korte afstand van de kust loopt, is het hoogteverschil toch 200 meter, waardoor men prachtige uitzichten heeft over de oceaan. Men passeert door Crescent City, de laatste grotere plaats voor de grens met Oregon. Hier kruist men de US 199, die naar het noordoosten loopt door het Smith River Park. De US 101 blijft dichter langs de kust, en eindigt uiteindelijk op de grens met Oregon.

Geschiedenis

De US 101 werd in 1926 gecreëerd en begon toen in San Ysidro op de grens met Mexico, ten zuiden van San Diego. In 1966 werd het zuidelijke einde van de US 101 ingekort tot Los Angeles, aangezien de Interstate 5 deze functie over nam.

Los Angeles

Zie;

In Los Angeles werden in de jaren '20 al plannen gemaakt voor een snelle route tussen Downtown Los Angeles en de San Fernando Valley, dit werd de Cahuenga Canyon Freeway genoemd, die over Cahuenga Pass ging. In 1940 opende hiervan de eerste 2 kilometer, dit was één van de eerste freeways in het westen van de Verenigde Staten. De Hollywood Freeway is vervolgens in meerdere fases tussen 1951 en 1958 opengesteld. In de jaren '50 is begonnen om de Ventura Freeway oost-west door de San Fernando Valley in het noorden van Los Angeles aan te leggen. Deze snelweg was in 1960 grotendeels gereed.

Los Angeles - San Francisco

Het grootste deel van de US 101 tussen Santa Barbara en Salinas, het traject dat niet onder de stedelijke regio's van Los Angeles of het Bay Area valt, is opgewaardeerd tot freeway, grotendeels door de bestaande weg te verdubbelen en ongelijkvloers te maken. Het grootste deel hiervan is al in de jaren '60 en '70 uitgevoerd, maar ook na 1990 zijn nog delen omgevormd tot freeway.

De snelweg rond Carpinteria is in 1954 opengesteld voor het verkeer. In 1956 opende de snelweg tussen Carpinteria en Santa Barbara, en het traject door Santa Barbara is grotendeels in 1963 opengesteld en in 1990 verbreed naar 2x3 rijstroken. In 1961 is het deel tussen Santa Barbara en Goleta omgevormd tot freeway. Het deel langs de kust ten westen van Santa Barbara opende in de jaren '50 en is in de jaren '70 en '80 opgewaardeerd tot freeway. De Gaviota Gorge Tunnel opende in 1953. In 1987 is er een tweede rijbaan aangelegd.

Het deel landinwaarts tot Santa Maria is grotendeels in de periode 1955-1962 aangelegd, en later deels ongelijkvloers gemaakt. In 1965 opende de aansluiting met de State Route 246 in Buellton en in 2000 opende de aansluiting met de State Route 154. De bypass van Santa Maria opende in 1962, die in 2008 deels naar 2x3 rijstroken is verbreed. Het deel verder tot Pismo Beach is in 1957-1959 aangelegd.

Tussen 1960 en 1964 is het deel tussen Pismo Beach en San Luis Obispo aangelegd, waarbij de route in 1987 in San Luis Obispo ongelijkvloers is gemaakt. De route door Atascadero is in 1956 opengesteld en de snelweg door Templeton opende in 1966-1967. De snelweg door Paso Robles opende in 1958, de noordelijke aansluiting met de State Route 46 in 1992. In 1957 opende de bypass van San Miguel.

In 1964 was de snelweg tot San Ardo gereed, in 1971 verder tot San Lucas. Het deel tussen San Lucas en King City opende in 1968. Het deel tussen King City en Soledad is in 1961 aangelegd. De snelweg door Salinas opende in 1953-1954. Op 28 oktober 2014 opende 3 kilometer freeway aan de noordzijde van Salinas.[1] Het snelwegdeel door San Benito County is in 1967-1972 opengesteld in fases. Op 17 juli 2015 is een kort stuk van de US 101 op de grens van Monterey County en San Benito County omgevormd tot freeway, waarbij 3 kruispunten zijn vervangen door één aansluiting.[2]

De US 101 is tussen Carpinteria en Santa Barbara van 2x2 naar 2x3 rijstroken verbreed, met een extra HOV lane in beide richtingen.[3] Tussen 2011 en 2014 is de US 101 aan de oostkant van Carpinteria naar 2x3 rijstroken verbreed. Teven is toen het enige gelijkvloerse kruispunt van de US 101 in deze regio bij La Conchita opgeheven. Tussen 2016 en 2020 is het deel langs het centrum van Carpinteria verbreed naar 2x3 rijstroken.[4]

San Francisco Bay Area

Zie;

San Francisco - Ukiah

Ten noorden van San Francisco is de US 101 grotendeels als freeway uitgevoerd tot aan Ukiah, en deels als 2x2 divided highway. De Golden Gate Bridge opende in 1937 voor het verkeer. Het deel door Marin City en Sausalito is circa 1954 opengesteld. In 1957 opende de Richardson Bay Bridge, die in 1973 is verbreed. In 1957-1959 is de snelweg verder tot San Rafael verlengd, en in 1965 opende het viaduct bij het centrum van San Rafael voor het verkeer. De snelweg tussen San Rafael en Novato opende in 1964 voor het verkeer, en is in 1987 verbreed.

De snelweg tussen Novato en Petaluma opende in 1974 voor het verkeer en omvatte in Sonoma County deels de ombouw van een bestaande dubbelbaans weg uit 1955. De brug over de Petaluma River dateert van 1955. Het snelwegdeel tussen Petaluma en Rohnert Park opende in 1955-1956 en is in 2011 naar 2x3 rijstroken verbreed. In 1957 opende het snelwegtraject tussen Rohnert Park en Santa Rosa.

De snelweg door Santa Rosa opende in 1962 voor het verkeer, en het knooppunt met de State Route 12 opende in 1964 voor het verkeer. In 2009 is de US 101 door Santa Rosa naar 2x3 rijstroken met HOV lanes verbreed.

Het snelwegtraject van Santa Rosa tot Healdsburg opende in 1960 voor het verkeer. De bypass van Geyserville opende in 1974-1975 voor het verkeer. Het deel ten noorden daarvan tot Cloverdale is ouder en opende in 1964 voor het verkeer. In 1994 opende de bypass van Cloverdale als freeway.

De bypass van Ukiah opende in 1964 voor het verkeer, noordelijk van Ukiah opende de snelweg in 1962 tot de State Route 20.

De US 101 had tussen Novato en Petaluma nog slechts 2x2 rijstroken en zelfs een gelijkvloers kruispunt. Dit gedeelte is tussen 2011 en 2019 in drie fases naar 2x3 rijstroken verbreed en gedeeltelijk verlegd over een nieuw tracé, dit heette de Marin Sonoma Narrows.[5]

Mendocino County

Rond Willits in Mendocino County is een 10 kilometer lange bypass aangelegd.[6][7] De bypass wordt uiteindelijk een freeway, maar vanwege geldtekort is een deel in eerste instantie met één rijbaan aangelegd. Omdat de route over wetlands loopt, is een 1.800 meter lang viaduct aangelegd. De nieuwe weg krijgt 2 aansluitingen, ten noorden en zuiden van Willits. De aanleg begon eind 2012 en de openstelling was oorspronkelijk gepland voor november 2017.[8] De bypass opende op 3 november 2016 voor het verkeer, een jaar eerder dan gepland, maar het viaduct is slechts met twee rijstroken aangelegd.[9][10]

Humboldt County

In Humboldt County in Northern California is de US 101 over een vrij groot deel met 1x4 of 2x2 rijstroken uitgerust, deels een freeway. Door het Humboldt Redwoods State Park is een vrij lang stuk met 4 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen over een nieuw tracé aangelegd. Dit is geen freeway omdat er geen rijbaanscheiding is, en ook vluchtstroken ontbreken. Het vierstrooks deel door het Humboldt Redwoods State Park is in fases tussen 1958 en 1967 aangelegd.

Ten zuiden van Eureka ligt een stuk freeway vanaf Fortuna tot de zuidkant van Eureka. Dit is grotendeels in 1962-1963 aangelegd. Eureka heeft geen bypass, verkeer moet dwars door de stad. Ten noorden van Eureka is de weg een 2x2 divided highway tot Arcata, die in 1955 in gebruik is genomen. Vanaf Arcata is de US 101 een snelweg, deze opende in 1976 door Arcata. Ten noorden daarvan opende de snelweg in 1964 voor het verkeer.

Del Norte County

In Crescent City ligt een klein stukje freeway tot aan de US 199 dat in 1971 is opengesteld.

Verkeersintensiteiten

exit locatie 2008 2016
Exit 1 Los Angeles (I-5) 136.000 136.000
Exit 1D Los Angeles (I-10) 213.000 211.000
Exit 3 Los Angeles (SR-110) 266.000 264.000
Exit 13 Los Angeles (SR-134) 237.000 274.000
Exit 19 Los Angeles (I-405) 321.000 305.000
Exit 40 Thousand Oaks (SR-23) 172.000 192.000
Exit 66 Ventura (SR-126) 119.000 128.000
Exit 100 Santa Barbara 135.000 138.000
Exit 146 Buellton 18.000 21.000
Exit 154 Santa Maria 65.000 72.000
Exit 187 San Luis Obispo 70.000 75.000
Exit 231 Paso Robles 35.000 40.000
Exit 282 King City 18.000 18.000
Exit 327 Salinas 71.000 74.000
Exit 377 San Jose (SR-85) 121.000 120.000
Exit 385 San Jose (I-280) 224.000 270.000
Exit 388 San Jose (I-880) 171.000 193.000
Exit 390 San Jose (SR-87) 131.000 195.000
Exit 396 San Jose (SR-237) 131.000 188.000
Exit 398 San Jose (SR-85) 218.000 245.000
Exit 408 Redwood City (SR-84) 194.000 212.000
Exit 414 San Mateo (SR-92) 240.000 267.000
Exit 423 San Bruno (I-380) 244.000 245.000
Exit 430 San Francisco (I-280) 235.000 229.000
Exit 433 San Francisco (I-80) 224.000 209.000
Exit 440 Golde Gate Bridge 113.000 112.000
Exit 451 San Rafael (I-580) 173.000 197.000
Exit 460 Novato (SR-37) 145.000 139.000
Exit 488 Santa Rosa 123.000 153.000
Exit 546 Ukiah 28.000 35.000
Exit 620 Leggett 6.000 6.500
Exit 702 Eureka 38.000 40.000
Exit 716 Arcata 40.000 40.000
Exit 794 Crescent City 30.000 28.000

Referenties

Freeways in de metropool Los Angeles

  Santa Ana FreewayGolden State Freeway  Santa Monica FreewaySan Bernardino Freeway        

  Glendale Freeway  Antelope Valley Freeway  Garden Grove Freeway  Moorpark Freeway  Terminal Island Freeway  Costa Mesa Freeway  Orange Freeway  Pomona Freeway  Chino Valley Freeway  Corona del Mar Freeway  Marina Freeway  Riverside Freeway  Hollywood FreewayVentura Freeway  Terminal Island Freeway  Arroyo Seco Parkway  Ronald Reagan Freeway  Santa Paula Freeway  Laguna Freeway  Ventura Freeway  Hollywood Freeway  Eastern Tollway  Eastern Tollway Extension

Freeways in het San Francisco Bay Area

          

             

  Interstates en US Highways in de staat California  

                         

       

FresnoLos AngelesSan FranciscoSan DiegoSacramento

  U.S. Highway 101

CaliforniaOregonWashington