Upper Harbour Motorway

Uit Wegenwiki
Versie door Chris (overleg | bijdragen) op 8 sep 2010 om 15:53 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox snelweg | afbeelding= State Highway 18 NZ.svg | nummer = Motorway | begin = North Shore City | einde = Waitakere City | lengte = 6 | route = {{exit}}2 Albany…')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
State Highway 18 NZ.svg
Motorway
Begin North Shore City
Einde Waitakere City
Lengte 6 km
Route

Afslagsymbool.svg2 Albany Highway

Afslagsymbool.svg4 Greenhithe Road

Afslagsymbool.svg6 Tauhinu Road

Afslagsymbool.svg8 Squadron Drive

Afslagsymbool.svg10 Werkzaamheden.svg Brigham Creek Road

Afslagsymbool.svg12 Werkzaamheden.svg Trig Road

Knooppuntsymbool.svg13 Werkzaamheden.svg State Highway 16 NZ.svg → Auckland

De Upper Harbour Motorway, ook wel bekend als onderdeel van de State Highway 18, is een motorway in Nieuw-Zeeland. De snelweg vormt een oost-westverbinding ten noorden van Auckland, vanaf North Shore City tot aan Waitakere City. De snelweg is momenteel 6 kilometer lang, met een geplande lengte van 14 kilometer.

Routebeschrijving

De weg begint als de Upper Harbour Highway, een 2x2 weg die aan een diamantaansluiting met de Auckland Northern Motorway begint, en 2 verkeerslichten kent, waarna de weg een motorway wordt na 1 kilometer. De snelweg passeert door de noordelijke wijken van North Shore City, met 226.000 inwoners de vierde stad van Nieuw-Zeeland, en een voorstad van Auckland. De snelweg telt 2x2 rijstroken, met 2+3 rijstroken over de Upper Harbour Bridge, die over de Waitemate Harbour loopt, een grote natuurlijke baai van de Pacific. Aan de westkant van de brug eindigt de snelweg, die verder moet lopen tot aan de Northwestern Motorway bij Waitakere City.

Geschiedenis

De Upper Harbour Bridge werd oorspronkelijk in de jaren 70 gebouwd als een reguliere hoofdweg. De verkeersdruk nam al snel toe, mede door het gebrek aan alternatieve routes om de Waitamere Harbour te passeren, anders dan de kustroute of de Auckland Harbour Bridge, routes die flink om zijn. Tussen 2005 en 2007 is er een tweede brug naast gebouwd, waarna de State Highway 18 hier een motorway werd vanaf 6 december 2007, over 6 kilometer.

Toekomst

Westelijke verlenging

Momenteel is een westwaartse verlenging in aanleg, die op een eveneens in uitvoering zijnde verlenging van de Northwestern Motorway moet aansluiten. Dit project had oorspronkelijk in 2012 opengesteld moeten worden, maar kan 1 jaar voor op schema worden opengesteld in april 2011. De snelweg wordt dan 5 kilometer langer, met twee extra aansluitingen en een knooppunt met de Northwestern Motorway (State Highway 16).

Oostelijke verlenging

Momenteel sluit de Upper Harbour Motorway via een reguliere diamantaansluiting op de Auckland Northern Motorway aan, met verkeerslichten. In 2010 en 2011 worden onderzoeken uitgevoerd hoe de aansluiting het beste omgebouwd kan worden naar volledig knooppunt. Het probleem is dat de zuidwestkant en oostkant van de aansluiting bebouwd zijn, met een woonwijk direct ten zuidwesten van de aansluiting, en een bedrijventerrein naar het oosten. Tevens dienen twee extra verkeerslichten te worden verwijderd om een volledige snelweg mogelijk te maken.

Western Ring Route

Met de verlenging van de Upper Harbour Motorway naar het westen en oosten, en tevens de verlenging van de Southwestern Motorway naar de Northwestern Motorway in het zuiden van Auckland, zal er een volledige bypass van Auckland ontstaan, die de snelwegen door het centrum van Auckland van doorgaand verkeer moet ontlasten. Dit zal echter pas rond 2016 voltooid zijn.

Verkeersintensiteiten

In 2009[1] maakten dagelijks 28.000 voertuigen per etmaal gebruik van de Upper Harbour Bridge. Dit stijgt naar maximaal 37.000 voertuigen ten westen van de brug.

Rijstrookconfiguratie

Van Naar Rijstroken Lengte
Afslagsymbool.svg2 Albany Highway Afslagsymbool.svg8 Squadron Drive 2x2 6 km

Referenties

Motorways & Expressways in Nieuw-Zeeland