Verzorgingsplaats Alblasserdam: verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
(2 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 16: Regel 16:
 
==Geschiedenis==
 
==Geschiedenis==
  
De huidige verzorgingsplaats opende in 1992, gelijktijdig met de openstelling van de [[Noordtunnel]]. De verzorgingsplaats lag daarvoor nog bij de oude aansluiting Alblasserdam iets ten oosten van de [[Brug over de Noord]]. Deze is vermoedelijk reeds in 1964 geopend, gelijktijdig met de openstelling van de toen ongelijkvloerse aansluiting Alblasserdam.
+
De huidige verzorgingsplaats opende in 1992, gelijktijdig met de openstelling van de [[Noordtunnel]]. De verzorgingsplaats lag daarvoor bij de oude aansluiting Alblasserdam iets ten oosten van de [[Brug over de Noord]]. Deze is vermoedelijk reeds in 1964 geopend, gelijktijdig met de openstelling van de toen ongelijkvloerse aansluiting Alblasserdam.
  
 
==Voorzieningen==
 
==Voorzieningen==
  
De verzorgingsplaats Alblasserdam heeft een [[tankstation]] van Shell. Daarnaast is er parkeergelegenheid voor vrachtwagens en personenauto's.
+
De verzorgingsplaats Alblasserdam heeft een [[tankstation]] van Shell. Daarnaast is er parkeergelegenheid voor vrachtwagens en personenauto's. Vanuit Bemmel is dit de laatste verzorgingsplaats langs de A15.
 +
De VZP beschikt over 4 elektrische laadpunten. (Fastned)
  
 
==Referenties==
 
==Referenties==

Huidige versie van 18 sep 2018 om 08:48

Alblasserdam
NLA015.svg
Blank.png
Tankstation Shell
Parkeercapaciteit vrachtauto's 5
Openstelling 1992

De verzorgingsplaats Alblasserdam is een verzorgingsplaats (VZP) langs de A15 geïntegreerd in de aansluiting Alblasserdam, richting Rotterdam.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vernoemd naar de nabijgelegen plaats Alblasserdam. De naam staat echter niet aangegeven op de bewegwijzering.

Geschiedenis

De huidige verzorgingsplaats opende in 1992, gelijktijdig met de openstelling van de Noordtunnel. De verzorgingsplaats lag daarvoor bij de oude aansluiting Alblasserdam iets ten oosten van de Brug over de Noord. Deze is vermoedelijk reeds in 1964 geopend, gelijktijdig met de openstelling van de toen ongelijkvloerse aansluiting Alblasserdam.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats Alblasserdam heeft een tankstation van Shell. Daarnaast is er parkeergelegenheid voor vrachtwagens en personenauto's. Vanuit Bemmel is dit de laatste verzorgingsplaats langs de A15. De VZP beschikt over 4 elektrische laadpunten. (Fastned)

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A15

Richting Bemmel: StaaldiepPortlandRidderkerkSteenenhoekVeenbultMolenkampDe MarkGroenedijkOverbroekLeigraaf

Richting Maasvlakte: VarakkerTopsweerdZeekadeEigenblokKraaienbosDen BoutAlblasserdam