Verzorgingsplaats De Kreilen: verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 8: Regel 8:
| openstelling = 2007
| openstelling = 2007
}}
}}
De [[verzorgingsplaats]] (VZP) '''De Kreilen''' is een [[parkeerplaats]] met [[tankstation]] langs de [[N31 (Nederland)|N31]] in de richting Drachten. De VZP is verweven met de [[aansluiting Nijega]] die ten westen ligt. In tegenovergestelde richting ligt de [[verzorgingsplaats Stienkamp]].
De [[verzorgingsplaats]] (VZP) '''De Kreilen''' is een [[parkeerplaats]] met [[tankstation]] langs de [[N31 (Nederland)|N31]] in de richting Zurich. De VZP is verweven met de [[aansluiting Nijega]] die ten westen ligt. In tegenovergestelde richting ligt de [[verzorgingsplaats Stienkamp]].


==Naamgeving==
==Naamgeving==

Huidige versie van 15 jun 2018 om 14:45

De Kreilen
NLN031.svg
Blank.png
Tankstation OK
Parkeercapaciteit vrachtauto's ~10
Openstelling 2007

De verzorgingsplaats (VZP) De Kreilen is een parkeerplaats met tankstation langs de N31 in de richting Zurich. De VZP is verweven met de aansluiting Nijega die ten westen ligt. In tegenovergestelde richting ligt de verzorgingsplaats Stienkamp.

Naamgeving

Het is niet duidelijk waar de naam van de VZP vandaan komt.

Geschiedenis

Rijksweg 31 was ter plaatse tot 2007 een weg met 1x2 rijstroken. Op topografische kaarten uit die tijd is te herleiden dat er iets van een parkeervoorziening geweest moet zijn op deze locatie. De huidige VZP's zijn opgeleverd na de verdubbeling van de N31 tussen Leeuwarden en Drachten in 2007.

Voorzieningen

Er is een tankstation en shop van OK aanwezig. Bij het tankstation is het mogelijk LPG te tanken. Verder is er parkeerstrook voor personenauto's en een parkeergelegenheid voor circa 10 vrachtwagens. Er staan enkele bankjes en tafels om te picknicken.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A/N31

Richting Drachten: De MiedenStienkamp

Richting Zurich: De Kreilen't Strand