Verzorgingsplaats Venlose Heide

Uit Wegenwiki
Versie door Wesso (overleg | bijdragen) op 6 apr 2015 om 17:19 (Wesso heeft pagina Verzorgingsplaats Niederdorf hernoemd naar Verzorgingsplaats Venlose Heide: Naam gewijzigd, bron: https://www.youtube.com/watch?v=_BW7dBQMMu4, Rijkswaterstaat)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Niederdorf
NLA067.svg
VZP Venlose Heide.jpg
Tankstation niet aanwezig
Parkeercapaciteit vrachtauto's ~60
Openstelling 1970

De verzorgingsplaats (VZP) Niederdorf is een parkeerplaats langs de A67 op de grens met Duitsland, in de richting Antwerpen. De verzorgingsplaats ligt aan de oostzijde deels op Duits grondgebied. Aan de overzijde ligt de verzorgingsplaats Niederdorf-Süd.

Naamgeving

De naam is zeer waarschijnlijk afkomstig het dorp Niederdorf, tegenwoordig deelgemeente van de stad Straelen[1]. De verzorgingsplaats staat niet met naam op de Duitse bewegwijzering.

Geschiedenis

De verzorgingsplaats is vermoedelijk in 1970 opengesteld, gelijktijdig met de openstelling van de A67 tussen de Duitse grens en Venlo. In 2009 is de verzorgingsplaats gesaneerd en volledig opnieuw aangelegd.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats bestaat uit een groot parkeerterrein met circa 60 parkeerplaatsen voor vrachtwagens.

Referenties

Verzorgingsplaatsen langs de A67

Richting Duisburg: Het GoorDe GenderMeelakkersBlauwe KleiHet GevlochtDeersels (west)Deersels (oost)ZwartewaterNiederdorf-Süd

Richting Antwerpen: Venlose HeideReunenDe SlenkHelenaveenDe LeysingOeijenbraakOeienboschDe Beerze