Viaduc d'Onoz: verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox brug | naam = Viaduc d'Onoz | wegnummer = E42 BE.svg | nummer = E42 (België) | map = blank.png | afbeelding = blank.png | kruist = L'Orneau | rijstroken ...')
 
k (referentie toegevoegd)
Regel 24: Regel 24:
Het Viaduc d'Onoz is in de late jaren '60 van de 20e eeuw aangelegd. De brug opende in december 1972 voor het verkeer, gelijktijdig met de openstelling van de [[E42 (België)|E42]] tussen Sambreville en Flémalle.
Het Viaduc d'Onoz is in de late jaren '60 van de 20e eeuw aangelegd. De brug opende in december 1972 voor het verkeer, gelijktijdig met de openstelling van de [[E42 (België)|E42]] tussen Sambreville en Flémalle.


Na een ongeluk dat op het viaduct gebeurde, waarbij de inzittenden over de middenbarriers klommen en vervolgens naar beneden gevallen zijn en daarna zijn overleden. Heeft men in 2008 netten tussen de twee bruggen gespannen.
Na een ongeluk dat op het viaduct gebeurde, waarbij de inzittenden over de middenbarriers klommen en vervolgens naar beneden gevallen zijn en daarna zijn overleden. Heeft men in 2008 netten tussen de twee bruggen gespannen. <ref>[http://archives.lesoir.be/la-region-securise-le-viaduc_t-20081127-00KAEG.html La Région sécurise le viaduc | archives.lesoir.be/]</ref>


==Verkeersintensiteiten==
==Verkeersintensiteiten==

Versie van 17 jan 2015 16:18

Viaduc d'Onoz
E42 BE.svg
Blank.png
Overspant L'Orneau
Rijstroken 2x2
Totale lengte 320 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ~25 meter
Openstelling 00-12-1972
Verkeersintensiteit ~45.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Viaduc d'Onoz is een liggerbrug in België, gelegen in de E42 bij Onoz. Het viaduct heeft een lengte van 320 meter.

Kenmerken

Het Viaduc d'Onoz heeft een lengte van circa 320 meter en ligt ten noorden van het dorp Onoz, waar de brug ook naar is vernoemd. Over het viaduct lopen 2x2 rijstroken met vluchtstroken. Ook heeft heeft het viaduct een ruimtereservering voor 2x3 rijstroken in de middenberm liggen. Het viaduct overbrugt hier het dal van de L'Orneau waardoor een spoorlijn loopt. Van de brug zijn weinig dimensies bekend. De hoogte van het viaduct wordt geschat op circa 25 meter. Ten westen van het viaduct ligt de échangeur Sambreville. Oostelijk volgt na verloop van tijd de échangeur Spy.

Geschiedenis

Het Viaduc d'Onoz is in de late jaren '60 van de 20e eeuw aangelegd. De brug opende in december 1972 voor het verkeer, gelijktijdig met de openstelling van de E42 tussen Sambreville en Flémalle.

Na een ongeluk dat op het viaduct gebeurde, waarbij de inzittenden over de middenbarriers klommen en vervolgens naar beneden gevallen zijn en daarna zijn overleden. Heeft men in 2008 netten tussen de twee bruggen gespannen. [1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken ongeveer 45.000 voertuigen van het viaduct gebruik.

Referenties