Vientiane - Boten Expressway: verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox SLO | afbeelding = motorway.svg | map = Vientiane - Boten Expressway map.png | nummer = ? | begin = Vientiane | einde = Boten | lengte = 460 | route = }}...')
 
(geen verschil)

Huidige versie van 25 mrt 2020 om 20:53

Motorway.svg
Vientiane - Boten Expressway map.png
?
Begin Vientiane
Einde Boten
Lengte 460 km
Route

De Vientiane - Boten Expressway (Laotiaans: ທາງດ່ວນວຽງຈັນ-ບໍ່ເຕ່ນ) is een in aanbouw zijnde expressway in Laos. De autosnelweg zal verlopen vanaf de hoofdstad Vientiane tot de grensplaats Boten aan de grens met China. De geplande lengte bedraagt 460 kilometer. Het wordt de eerste autosnelweg van Laos.

Routebeschrijving

De autosnelweg begint aan de noordwestkant van Vientiane en is een voortzetting van de bypass van de stad. De autosnelweg voert dan noordwaarts, in eerste instantie door vlak terrein, later door een gebied met meer bergen en bossen. De eerste fase eindigt bij Vang Vieng.

Toekomst

De autosnelweg wordt aangelegd in het kader van de Belt and Road Initiative van China. Het doel van de autosnelweg is om een directe verbinding door Laos te creëren van China naar Thailand, die uiteindelijk van Kunming naar Bangkok moet verlopen. De autosnelweg wordt parallel aan de Vientiane–Boten railway aangelegd, die ook onder de Belt and Road Initiative valt.

Op 4 april 2018 werd een concessieovereenkomst gesloten met de China Yunnan Construction and Investment Holding Group om de eerste 109 kilometer tussen Vientiane en Vang Vieng aan te leggen.[1]

In de toekomst moet de snelweg tot aan de Chinese grens bij Boten worden verlengd. Dit gedeelte van de snelweg zal door zeer bergachtig terrein voeren. Deze route verloopt via Luang Prabang naar Boten, waar aansluiting is op de Kunmo Expressway (G8511) naar Kunming.

Referenties