Voorwaarschuwingssein: verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 1: Regel 1:
[[Afbeelding:Voorwaarschuwingssein-2.jpg|thumb|right|400px]]
[[Afbeelding:Voorwaarschuwingssein-2.jpg|thumb|right|400px]]
''Voor de afkorting VWS, zie ook het voormalig [[Ministerie van Verkeer en Waterstaat]]''
'''Definitie'''


Een '''voorwaarschuwingssein''' (VWS) is een type verkeerslicht dat waarschuwt voor een naderende kruising of openstaande brug. Afhankelijk van de situatie worden ze op een standaard afstand van een kruising of brug geplaatst. Een voorwaarschuwingssein bestaat uit een éénlichter of tweelichter, die continu knippert (meestal bij verkeerslichten) of alleen bij een geopende brug. Een voorwaarschuwingssein is in de meeste gevallen voorzien van een [[achtergrondschild]], een [[verkeersbord]] met veelal J15 of J32. Een voorwaarschuwingssein wordt geplaatst op een mast en heeft een lamp met een diameter van 300 mm.
[[Voorwaarschuwing]] met één of twee alternerend knipperende lampen, waarachter een zwart [[achtergrondschild]] is bevestigd.


'''Toelichting'''
Een voorwaarschuwingssein (VWS) is een type verkeerslicht dat waarschuwt voor een naderende kruising of openstaande brug. Afhankelijk van de situatie worden ze op een standaard afstand van een kruising of brug geplaatst. Een voorwaarschuwingssein bestaat uit één of twee knipperende lichten, die continu knippert (meestal bij verkeerslichten) of alleen bij een geopende brug. Een VWS is in de meeste gevallen voorzien van een [[achtergrondschild]], een [[verkeersbord]] met veelal J15 of J32. Een VWS wordt geplaatst op een mast en de lampdiameter bedraagt 300 mm.
[[Categorie:Begrippen]]
[[Categorie:Verkeersregeltechniek]]
[[Categorie:Verkeersregeltechniek]]

Huidige versie van 3 mrt 2021 om 00:23

Voorwaarschuwingssein-2.jpg

Definitie

Voorwaarschuwing met één of twee alternerend knipperende lampen, waarachter een zwart achtergrondschild is bevestigd.


Toelichting

Een voorwaarschuwingssein (VWS) is een type verkeerslicht dat waarschuwt voor een naderende kruising of openstaande brug. Afhankelijk van de situatie worden ze op een standaard afstand van een kruising of brug geplaatst. Een voorwaarschuwingssein bestaat uit één of twee knipperende lichten, die continu knippert (meestal bij verkeerslichten) of alleen bij een geopende brug. Een VWS is in de meeste gevallen voorzien van een achtergrondschild, een verkeersbord met veelal J15 of J32. Een VWS wordt geplaatst op een mast en de lampdiameter bedraagt 300 mm.